Úvod Výrobcovia Alcatel TIP: Alcatel OneTouch IDOL-X – lacný smartfón s high-end špeciikáciami

TIP: Alcatel OneTouch IDOL-X – lacný smartfón s high-end špeciikáciami

13

Plánujete si kúpiť nový smartfón, no nechcete naň minúť viac než 250 eur? Máme pre vás celkom dobrý tip. Možno ani neviete, že na trhu sa opäť objavuje starý známy Alcatel a úprimne, rozhodne si nerobí hanbu. Jeho smartfón OneTouch IDOL-X vyzerá (aspoň na papieri) celkom dobre.

Čo vlastne ponúka? Alcatel OneTouch IDOL-X okrem dlhého mena poteší aj skvelým 5 palcovým full HD (1920 x 1080p) displejom a 2 GB operačnej pamäte RAM. Ani procesor nie je úplne na zahodenie, keďže sa skladá zo štyroch jadier ARM Cortex A7 s taktom 1,5 GHz. To už v dnešnej dobe nie je super high-end, no telefón určite nejaký ten rok vydrží. Čo sa týka grafiky, Alcatel zvolil PowerVR SGX544.

Za zmienku stojí aj zadný 13 Mpix fotoaparát a predný 2 Mpix senzor. Miernym sklamaním je však len 2 000 mAH batéria. S telefónom by ste si teda mali nosiť externú nabíjačku.

No a cena? Na začiatku článku sme vám sľúbili, že nepresiahne 250 eur. Alcatel OneTouch IDOL-X môžete momentálne kúpiť za príjemných 237 eur, čo vzhľadom na špecifikácie nie je veľa. Nečakajte však žiadne veľké zviera.

Graf ceny produktu ALCATEL OT-6040D IDOL X poskytuje server Heureka.sk