Úvod Konkurencia Apple Tá irónia! Apple pohorel pred súdom v Číne

Tá irónia! Apple pohorel pred súdom v Číne

32

Podobne, ako to už býva zvykom aj v Európe či Amerike, aj v Číne funguje patentové súdnictvo na 110%. Proti Apple spustila žalobu spoločnosť, ktorá tvrdí, že Apple porušuje jej patenty, ktoré sa týkajú rozpoznávania reči. Na muške je samozrejme inteligentná hlasová asistentka, Siri.

Ešte v roku 2012 sa začal súboj medzi spoločnosťou Zhizhen Internet Technology, ktorá zažalovala Apple za kopírovanie a tým aj porušovanie duševného vlastníctva, pričom na muške mali technológiu použitú v Siri. Apple sa to samozrejme nepáčilo a tak streľbu opätovali. Pred súd vyzvali nie len samotnú spoločnosť, ale aj čínsky patentový úrad. Od čínskych súdov žiadali, aby zrušili patent, o ktorý sa čínska spoločnosť snaží celou silou oprieť.

Nie je to síce ani prvý a rozhodne ani posledný patent, o ktorý sa Apple musí s niekým hašteriť, no v tomto prípade sa jedná o extrémne dôležitú vec. Na svojej hlasovej asistentke si zakladajú a prísť o ňu by bolo pre spoločnosť veľmi nepriaznivé. Apple sa okrem toho už niekoľko mesiacov snaží vzbudiť pozornosť medzi svojimi čínskymi zákazníkmi, ktorým ponúka čoraz viac a viac svojich produktov a služieb.

Apple po vyhlásení rozsudku aj naďalej odmieta uveriť tomu, že by technológia v Siri porušovala patent čínskej firmy Zhizhen a preto sa samozrejme odvolajú na súde v Pekingu.

Informoval o tom server Slashgear.

Vďaka za tip, Anton!