Úvod Konkurencia Apple Stratil telefón a myslel, že ho už nikdy neuvidí. O 8 mesiacov...

Stratil telefón a myslel, že ho už nikdy neuvidí. O 8 mesiacov mu ho vrátili, neuveríte odkiaľ!

7

Bývalý farmár z americkej Oklahomy, Kevin Whitney, si myslel, že svoj telefón po tom, ako mu spadol do sýpky plnej obilia už nikdy neuvidí. O osem mesiacov neskôr mu však zazvonil telefón a neznámy hlas mu oznámil správu, ktorej nechcel uveriť.

Neznámy hlas v telefóne mu totiž oznámil, že telefón sa nachádza v Japonsku, nie je pokazený a že mu ho chce vrátiť. Whitney telefón stratil z vrecka na košeli pri tom, ako pracoval v sýpke s 290 000 bušelmi pšenice (1 bušel predstavuje 27,22 kilogramov pšenice).

„Myslel som si, že svoj telefón už nikdy neuvidím,“ hovorí 53 ročný farmár.

Farmár si tak, ako by to spravila aj väčšina z nás, kúpil nový telefón, no strata ho prirodzene trápila, keďže v ňom mal fotografie a videá svojej rodiny a dokonca aj zábery zo svadby svojej dcéry.

Telefón spolu so pšenicou odcestoval z Oklahomy po rieke Mississippi do Louisiany. Odtiaľ loďou putoval priamo do skladu na japonskom ostrove Hokkaido. V máji sa stal zázrak a Whitney obdržal telefonát od Erica Slatera, manažéra spoločnosti Zen-Noh Grain.

„Z ničoho nič mi zazvonil telefón a keď som ho zdvihol, prihlásil sa mi človek zo spoločnosti, ktorá v Japonsku pracuje so pšenicou,“ vysvetľuje Whitney.

Slater sa zachoval zodpovedne a po tom, ako telefón nabil sa okamžite snažil vypátrať Whitneyho. „Viem, že ak by sa jednalo o môj telefón, určite by som ho chcel späť,“ ktorý ďalej dodal: „Nájsť telefón v pšenici nie je nič nezvyčajné. Ak mám pravdu povedať, každý mesiac nájdem aspoň jeden.“

Whitney bol prekvapený z toho, že si telefón prešiel týmto všetkým, pričom sa vôbec nepoškodil. „Je to úplne bláznivé, pretože dnes vidíte veľa ľudí, ktorí majú telefón s prasknutým displejom.“ Po tom, ako sa mu starý telefón vrátil si ho položil na stolík, odkiaľ ho mimo domu neplánuje zobrať.

Whitney nakoniec potvrdil, že sa jednalo o iPhone od Apple. Stalo sa vám už niečo podobné? Vrátil vám niekto telefón po tom, ako ste ho stratili?

O príbehu informovali servery BBC, Seattle Times, Daily Mail a NY Daily News.