Úvod Novinky Sony zarába na konzolách a filmoch. Smartfóny sú stratové

Sony zarába na konzolách a filmoch. Smartfóny sú stratové

9

Nie je to tak dávno, čo spoločnosti Sony začali klesať príjmy a musela pristúpiť k reštrukturalizácií a odpredaju zbytočného majetku ako aj k prepúšťaniu zamestnancov.

Týkalo sa to napríklad divízie, ktorá produkovala známe notebooky Sony Vaio, a ktorú Sony odpredalo spoločnosti Japan Industrial Partners.

Spoločnosť po ťažkom období vykázala za prvý štvrťrok čistý zisk vo výške približne 265 miliónov amerických dolárov, k tomuto číslu však nepomohli smartfóny.

Prevažná časť ziskov pochádza z veľmi úspešnej hracej konzoly PlayStation 4 ako ja zo štúdia Sony Pictures, ktoré má na svedomí filmy ako The Amazing Spider-Man 2 či 22 Jump Street.

Mobilná divízia zaznamenala pokles predaja smartfónov a znížila odhad predaných kusov pre tento rok z 50 miliónov na 43 miliónov zariadení.

Aj keď majú podľa informácií spoločnosti spotrebitelia výrazný záujem o zariadenia ako je napríklad Xperia Z2, nestačí to na to aby do spoločnosti priliali peniaze. Mobilná divízia zaznamenala stratu vo výške 26 miliónov dolárov za štvrťrok.

Čo by mala podľa vás spoločnosť Sony vo svojom segmente smartfónov zlepšiť aby bola úspešnejšia? 

zdroj: engadet, AA