Úvod Novinky SAMSUNG: Tento rok vyrobíme smartfón z kovu, sľubujeme!

SAMSUNG: Tento rok vyrobíme smartfón z kovu, sľubujeme!

18

Pozlých finančných výsledkoch, ktoré majú na svedomí slabšie predaje sa Samsung začína hýbať. Podľa servera The Wall Street Journal, Kim Hyun-joon, seniorský vice prezident mobilnej divízie Samsungu odkázal ich investorom a analytikom, že v nadchádzajúcich mesiacoch spoločnosť predstavení zariadenie s veľkým displejom a zariadenie vyrobené z „nových materiálov.“

„Zariadenie s veľkým displejom“ bude pravdepodobne nový Galaxy Note, zaujímavejšie je však zariadenie vyrobené z „nových materiálov.“ Posledných pár mesiacov sa pošepkávalo o 4,8 palcovom Galaxy Alpha, ktorý má byť vyrobený z kovu a predstavený už o pár dní. Na to, či je to pravda si však zatiaľ musíme počkať.

Zisk Samsungu medziročne poklesol o bolestivých 18 percent a to aj napriek relatívne veľkému úspechu najnovšej vlajkovej lodi, Galaxy S5, ktorej sa predalo o 10 percent viac, než modelu z predchádzajúceho roku. Tým Kim Hyun-joon investorom a analytikom naznačil, že za poklesom zisku nestojí ich high-end ponuka, ale práve lacnejšie, mid-range a low-end zariadenia. Samsung by mal podľa všetkého začať predstavovať mid-range a low-end zariadenia s vylepšenými špecifikáciami, čím by mal posilniť predaje a zvrátiť tak nepríjemný pokles ziskov. Aby toho Samsung nemal na rováši málo, jeho najväčší rival, Apple, už túto jeseň predstaví 4,7 palcový model, ktorý sa im bude snažiť ukradnúť zákazníkov. O niečo väčší, 4,8 palcový Galaxy Alpha z kovu by tento proces mohol zvrátiť, alebo aspoň spomaliť.