Úvod Novinky Nvidia Shield Tablet: Herné delo s grafickým čipom so 192 jadrami

Nvidia Shield Tablet: Herné delo s grafickým čipom so 192 jadrami

12

Nvidia dnes oficiálne predstavila dlho očakávaný Shield Tablet. Jedná sa o zariadenie, ktoré je určené pre hráčov hier, pričom ponúka 8 palcový IPS LCD displej s rozlíšením 1 920 x 1 200 a už preslávený čipset Tegra K1.

Jeho dve Cortex A15 jadrá tikajú na 2.2GHz, zatiaľ čo hlavnú rolu zohráva 192 jadrový grafický čipset Kepler. Trio kvalitných špecifikácií dopĺňajú 2GB RAM. Vďaka takto výkonným súčiastkam nemá Shield Tablet problém s vysielaním signálu v rozlíšení 4K cez microHDMI kábel. To však nie je všetko, pokiaľ doma máte počítač s grafickou kartou radu GTX, hry z neho si vďaka Nvidia GameStream môžete posielať priamo na tablet.

Na prednej, ako aj na zadnej strane tabletu sa nachádza 5MPix fotoaparát a batéria by mala vydržať približne 10 hodín pri prehrávaní HD videa, resp. 2 až 4 hodinky pri hraní hier, no v tomto prípade záleží od grafického spracovania jednotlivých titulov. Vnútorná pamäť tabletu sa dá pomocou microSD karty navýšiť na úctyhodných 128GB.

nvidia-shield-tablet-ovladac-1

Tablet okrem toho prichádza so stylusom Nvidia DirectStylus 2, ktorý podporuje akceleráciu pomocou GPU, vďaka čomu sa dá parádne využiť napríklad pri kreslení, alebo písaní poznámok.

Čo si však budete musieť dokúpiť je ich nový bezdrôtový ovládač, ktorý stojí 59,99€. Pre svoje fungovanie namiesto Bluetooth využíva technológiu Wi-Fi Direct. Nvidia tvrdí, že tým zrýchlila odozvu medzi oboma zariadeniami. Na jeden tablet môžete pripojiť až štyri takéto ovládače. Tablet okrem toho dokáže streamovať hru, ktorú hráte na Twitch, pričom zapnút si k tomu môžete aj predný fotoaparát.

nvidia-shield-tablet-zlozenie

Shield Tablet prichádza v dvoch verziách, 16GB a 32GB WiFi s 4G LTE. Tieto dve verzie stoja 299€, resp. 379,99€, v ČR je to 7,999 Kč, resp. 9,999 Kč. Na Slovensku aj v Česku už predobjednávky prijíma napríklad eshop Alza, ktorý ho zatiaľ predáva za 287€, pričom zdarma k nemu dostanete puzdro NVIDIA SHILED Magnetic Cover v hodnote 25€.

Informoval o tom server GSM Arena.