Úvod Výrobcovia LG LG má 18 palcový, vysoko ohybný displej. Plánuje až 60 palcový

LG má 18 palcový, vysoko ohybný displej. Plánuje až 60 palcový

7

To, že má LG technológiu displejov v malíčku je známe všade a dôkazom toho je napríklad aj nový QHD displej vlajkového smartfónu LG G3.

Dlho však už nebola reč o flexibilných displejoch. Naposledy boli na pretrase pri smartfónoch LG G Flex a Samsung Galaxy Round, ktoré sa môžu popýšiť použitím práve flexibilných displejov.

Displeje sú však ohybné len do určitej hranice a v smartfónoch sú osadené aj tak viac-menej napevno.

Spoločnosť LG nedávno oznámila, že sa im podarilo vytvoriť až 18 palcový, vysoko ohybný OLED displej s rozlíšením 1200 x 810 pixelov, ktorý dokážete bezproblémovo zrolovať do tvaru rúrky, respektíve trubice o priemere 3 centimetre.

Vo veľkej miere za to môže špeciálny polyamidový film na zadnej strane displeja, ktorý oproti plastu ponúka oveľa väčšiu flexibilitu ako aj menšiu hrúbku.

pepperflexible-rollable-oled-02mat800-1

Okrem toho spoločnosť LG ďalej vyrobia priehľadný OLED displej, ktorý má až trojnásobnú priepustnosť oproti súčasným priehľadným LCD displejom. Obraz tak vyzerá ostro a bez zahmlenia.

Vedúci výskumu a vývoja In-Byung Kang je presvedčený, že do roku 2017 úspešne vyrobia Ultra HD vysoko flexibilný a priehľadný panel o veľkosti 60 palcov a v budúcnosti budeme televízory prenášať tak, že ich jednoducho zrolujeme ako menší koberec.

peppertransparent-oledmat800-1

zdroj: engadet