Úvod Aplikácie Google Mapy sú od dnes inteligentnejšie, poradia vám čo navštíviť vo vašom...

Google Mapy sú od dnes inteligentnejšie, poradia vám čo navštíviť vo vašom okolí

3

Takmer každý z nás sa už ocitol v situácii, keď cestoval autobusom, alebo vlakom a dostal sa do nejakého mesta, ktoré nepozná. Prestup na ďalší spoj vám nešiel ďalšie 2-3, alebo dokonca viac a tak ste mali na výber. Prvou možnosťou je nudné čakanie na stanici, alebo druhá možnosť je preskúmanie uličiek v blízkosti stanice. Dal by som ruku do ohňa za to, že väčšina ľudí si vyberie prvú možnosť, keďže dané mesto jednoducho nepoznajú.

Na Androide existuje veľa aplikácií, ktoré vám poradia čo všetko sa oplatí navštíviť. Asi najznámejšou je Foursquare, ktorý mesačne používajú milióny ľudí. Google sa však rozhodol, že pre svojich používateľov pripraví niečo podobné, pričom túto funkciu zakomponoval priamo do svojich máp.

Funkcia sa volá „Explore,“ pričom vám odporučí, kam by ste si mohli ísť oddýchnuť, najesť sa, alebo napiť sa. Algoritmus vám výsledky ponúkne podľa toho, kde sa nachádzate, koľko je hodín a či ste v meste na pešo, alebo či máte k dispozícii aj auto. Všetky podniky, ktoré sa rozhodnete navštíviť si zapamätá, ponúkne vám k nim recenzie od ľudí, ktorí ich už navštívili a nabudúce už bude vedieť, čo sa vám páči a čo naopak nemusíte.

Spoločnosť na to upozornila na svojom blogu.