Úvod Android Wear FOTO: Android Wear hodinky LG G Watch a Samsung Gear Live sa...

FOTO: Android Wear hodinky LG G Watch a Samsung Gear Live sa dajú jednoducho opraviť

3

Keď si kupujete nové zariadenie, mnohí, resp. väčšina z vás (aspoň dúfame) si ich vyberá aj podľa toho, ako kvalitne sú spracované. Po uplynutí záruky sa tak modlíme, aby sa ten mobil, tablet, televízia či pračka nepokazili. Často je automatické pokazenie podmienené aj tzv. ‚kurvítkom,‘ ktoré sa aktivuje po uplynutí záručnej doby.

Keď sa do takejto situácie dostanete, je dobré vlastniť zariadenie, ktoré sa dá jednoducho opraviť. V servisnom stredisku za opravu zaplatíte menej a väčšinou bude zariadenie poskladané kvalitnejšie ako v prípade zariadenia, pri ktorom len jeho otváranie trvá dobrú hodinu.

Každopádne, to už zachádzam. Čo sa otvárania a skúmania zariadení zvnútra týka, technici z iFixit patria medzi najlepších. Ich poslednými obeťami sa stali inteligentné hodinky bežiace pod novou platformou Android Wear – LG G Watch a Samsung Gear Live.

lggwatch-1

Podľa slov technikov z iFixit je ich rozobratie veľmi jednoduché, vďaka čomu hodinky LG G Watch dostali hodnotenie 9/10 a Gear Live 8/10, pričom zariadenie s hodnotením 10 sa rozoberá najjednoduchšie.

Novinky teda neprekvapili len technikov z iFixit, ale aj nás a to aj kvôli tomu, že sú extrémne kompaktné, vode odolné a dokonca sa aj jednoducho rozoberajú. Výmena batérie je tak prechádzka ružovou záhradou, podobne ako aj remienky.

lggwatch-2

Ak sa chcete pozrieť, ako také rozoberanie hodiniek prebieha detailnejšie, zamierte na stránky iFixit, kde si môžete pozrieť rozobratie LG G Watch a Samsung Gear Live.

Informoval o tom server Android Authority.