Úvod Novinky XiaoMi Mi Band: Šikovný fitness náramok za menej ako 10 eur

XiaoMi Mi Band: Šikovný fitness náramok za menej ako 10 eur

6

Čoraz populárnejší čínsky výrobca zariadení, XiaoMi, dnes v Pekingu predstavil niekoľko nových zariadení. Okrem nového špičkového smartfónu Mi 4 sme sa konečne dočkali aj predstavenia fintess náramku Mi Band, o ktorom sa v poslednom čase pomerne často šepkalo. Novinka od XiaoMi je pritom tak, ako väčšina ich produktov, cenovo dostupná. Za svoj fitness náramok si totiž výrobca pýta len 79 čínskych jüanov, čo je v prepočte pribižne 9,70€.

Mi Band v sebe nesie niekoľko senzorov, ktoré sledujú váš aktuálny stav, ktorý starostlivo zapisujú. Okrem toho je tento náramok možné využiť aj ako budík.

Šéf XiaoMi, Lei Jun pri predstavení Mi Band poznamenal, že spolu s jeho tímom sa už niekoľko krát snažili vytvoriť podobný produkt, no až doteraz sa im to nepodarilo. Ďalej poznamenal, že narozdiel od ich konkurencie vám Mi Band na jedno nabitie vydrží zapnutý až 30 dní, pričom zároveň poskytuje certifikáciu IP67, ktorá zaručuje prachotesnosť a odolnosť voči dočasnému ponoreniu.

Mi-Band-3_compressed Mi-Band-4_compressed

Ďalšou skvelou funkciou je možnosť odomknúť svoj XiaoMi smartfón pomocou Mi Band, vďaka čomu nebudete musieť zadávať heslo niekoľkokrát za deň. Ak by sa vám snažil telefón odomknúť niekto iný bez náramku Mi Band, smartfón by si od neho heslo samozrejme vypýtal.

Vyzerá to tak, že XiaoMi opäť pripravili produkt, ktorý je vďaka svojmu dizajnu, funkciám a cene veľmi zaujímavý a zapáčiť by sa mohol aj zákazníkom, ktorí žiaden z produktov XiaoMi zatiaľ nepoužívajú.

Mi-Band-2_compressed

Lei ďalej priblížil, že ich plán je vytvoriť inteligentnú domácnosť, pričom Mi Band by mohol byť využitý namiesto kľúča. Stačilo by tak prísť k dverám, tie by zaznamenali prítomnosť náramku a automaticky by sa odomkli.

Jediná informácia, ktorá nám však bohužiaľ stále chýba je dostupnosť.

Informoval o tom server The Next Web.