Úvod Aplikácie Facebook vám nanúti Messenger, písanie správ z hlavnej aplikácie zmizne

Facebook vám nanúti Messenger, písanie správ z hlavnej aplikácie zmizne

15

Pred niekoľkými mesiacmi sme sa dozvedeli, že Facebook plánuje úplné zrušenie písania správ v ich hlavnej aplikácií. Namiesto toho majú ich používatelia začať používať aplikáciu Facebook Messenger, ktorá je pre to prispôsobená. Facebook práve začal upozorňovať prvé skupiny ľudí, pre ktorých by táto zmena mala začať platiť už do pár dní.

Facebook na svojom webe zatiaľ nezverejnil oficiálne stanovisko. Zatiaľ sa vyjadrili len pre server TechCrunch:

Počas nasledujúcich dní začneme upozorňovať viac a viac ľudí na skutočnosť, že ak chcú poslať správu, budú si musieť stiahnuť aplikáciu Facebook Messenger. Ako sme už povedali, naším cieľom je zamerať sa na to, aby sme z Messengeru spravili najlepšiu aplikáciu pre komunikáciu na svete, pričom ju chceme oddeliť od hlavnej aplikácie Facebooku, aby si to ľudia neplietli. Messenger každý mesiac používa viac než 200 miliónov ľudí. Budeme sa snažiť zabezpečiť, aby komunikácia medzi nimi bola ešte príjemnejšia.

Po rýchlom odinštalovaní Messengeru a následnom skontrolovaní Facebook aplikácie môžeme skonštatovať, že Facebook pritlačil na pílu a začal zobrazovať správu, v ktorej nás upozorňuje na presunutie funkcionality písania správ do samostatnej aplikácie.

Čo na to hovoríte vy? Páči sa vám tento krok Facebooku? Je lepšie mať dve aplikácie, alebo všetko v jednom? Dajte nám vedieť v diskusii nižšie.

Upozornili na to servery Android Central a TechCrunch.