Úvod Aplikácie Edward Snowden varuje. Odinštalujte si Dropbox, sleduje ho NSA!

Edward Snowden varuje. Odinštalujte si Dropbox, sleduje ho NSA!

6

Edward Snowden, bývalý pracovník americkej NSA sa v rozhovore pre noviny The Guardian vyjadril ohľadom obľúbenej cloudovej služby Dropbox. Podľa neho je totiž priamo napojená na špionážne aktivity NSA.

Medzi predstaviteľov Dropboxu sa podľa Snowdena mala zaradiť aj bývalá ministerka zahraničných vecí počas vlády Georga Busha, Condoleezza Rice. Tá mala počas svojej funkcie ministerky zahraničných vecí dohliadať na bezproblémový chod projektu Stellar Wind (v preklade hviezdny vietor), ktorý mal špehovať Američanov po útokoch z 11. septembra 2001.

Snowden ďalej odporúča, aby ľudia prestali používať Dropbox a radšej svoje informácie zverili službám, ktoré o nich nechcú nič vedieť a fungujú na tzv. princípe „zero knowledge,“ teda „nulovej znalosti.“

Edward Snowden dokonca odporučil jednu konkrétnu službu. Jedná sa o SpiderOak, ktorá informácie šifruje priamo v počítači používateľa a na internet tak odosiela už zašifrovaný obsah. V základnom balíčku tejto služby nájdete 2GB dát, zatiaľ čo za 10 dolárov mesačne môžete mať prístup až k 100GB dát.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.spideroak.android“]

Informoval o tom server Svět Aplikací.