Úvod Novinky Bill Gates pracuje na antikoncepčnom čipe na bezdrôtové ovládanie

Bill Gates pracuje na antikoncepčnom čipe na bezdrôtové ovládanie

75

Zakladateľ a bývalý šéf Microsoftu, Bill Gates, má spolu s jeho manželkou nový nápad ako vyrobiť antikoncepčný čip, ktorý by bolo možné bezdrôtovo ovládať. Správy o takomto čipe prichádzajú len pár dní po tom, ako Google priblížil plány vyrobiť kontaktné šošovky, ktoré by zároveň merali hladinu cukru v krvi.

Nadácia Gatesovej manželky, ktorá na projekte pracuje má spolupracovať so spoločnosťou MicroChips, ktorá by daný čip mala vyrobiť. Táto spoločnosť sa špecializuje na automatické dávkovanie a čip, ktorý by automaticky dávkoval hormóny by pre nich bol len ďalší logický krok vpred. Malý čip, ktorý je veľký len 15 milimetrov by mal mať v sebe extrémne koncentrované mikro dávky, ktoré by automaticky vypúšťal do obehu. Jeho zásobník by mal jednej žene vystačiť až na 16 rokov. Dôležitou správou je aj fakt, že takýto čip kľudne môžete vypnúť, alebo zapnúť a to bezdrôtovo, povedzme pomocou telefónu.

Podobne, ako v prípade kontaktných šošoviek od Google, aj v prípade malé čipu, na ktorom spolupracuje bývalý šéf Microsoftu sa očakáva, že podobná technológia nájde aj ďalšie uplatnenie. Jednať by sa malo predovšetkým o liečbu ochorení, ktoré vyžadujú každodennú liečbu injekciami. Na svete by sa však ako prvý mal objaviť antikoncepčný čip, od ktorého Gates a jeho manželka očakávajú reguláciu pôrodnosti v rozvojových krajinách.

Informoval o tom server Engadget.