Úvod Konkurencia Apple Apple si objednal 70 až 80 miliónov kusov iPhone 6. Spôsobiť to...

Apple si objednal 70 až 80 miliónov kusov iPhone 6. Spôsobiť to má 5 až 10 percentné zvýšenie ceny Androidov

43

Apple si poriadne verí. Podľa posledných informácií si mal objednať 70 až 80 miliónov kusov svojho pripravovaného iPhone 6. Podľa čínskych médií však takýto objem objednaných smartfónov spôsobí, že cena konkurenčných modelov, teda aj tých s Androidom môže stúpnuť o 5 až 10 percent za kus.

Dôvodom má byť kapacitný limit, ktorý dosiahne fabrika, v ktorej sa vyrábajú rôzne modely, vrátane iPhonu a rôznych Androidov.

Foxconn je výrobca, ktorý okrem iPhonov vyrába aj ďalšie modely smartfónov, ako napríklad telefóny pre Nokiu, Sony, Motorolu a BlackBerry. Keďže si Apple u Foxconn objednal obrovský počet kusov nového smartfónu, je možné, že fabrika bude musieť zvýšiť cenu výroby iných smartfónov.

Fakt, že Foxconn nebude stíhať vyrábať dostatočný počet smartfónov je kľúčový hlavne počas jesenného obdobia, keď sa okrem iPhone 6 očakáva aj predstavenie nového modelu Sony Xperia Z3 či kovového Samsung Galaxy Alpha. Bude preto zaujímavé sledovať vývoj ceny najnovších vlajkových lodí a hlavne to, či sa skutočne rozhodnú zvýšiť ich cenu.

Upozornil na to server Phone Arena.