Úvod Anketa ANKETA: Používate na svojom zariadení custom ROM?

ANKETA: Používate na svojom zariadení custom ROM?

61

Výrobcovia smartfónov a tabletov prispôsobujú operačný systém Android v zariadeniach svojim predstavám, aby sa jednoducho odlíšili od konkurencie a zákazníkom ponúkli rôzne zaujímavé funkcie a vychytávky.

Originálnu Android ROM je však v mnohých prípadoch možné nahradiť neoriginálnou, od  vývojárov tzv. „tretích strán“ a často takýto vývojári dokážu vyrobiť softvér, ktorý je stabilnejší, plynulejší a ponúka širšie možnosti prispôsobenia.

Medzi ďalšou nespornou výhodou je verzia samotného operačného systému Android. Ak sa výrobca rozhodne, že už nebude pre svoje výrobky poskytovať aktualizácie, práve vývojári tretích strán dokážu pre zariadenie vyvinúť Android aj vo vyššej verzii so všetkým, čo k tomu patrí.

K implementácii custom ROM-iek sa uchyľujú najmä skúsenejší používatelia, ktorí sú si vedomí aj rizík s napr. stratou záruky či prípadným „odpálením“ zariadenia, čo sa však už stáva výnimočne.

Medzi najznámejších developerov patrí napr. CyanogenMod alebo Paranoid Android a nás zaujíma, či používate na svojom zariadení niektorú z custom ROM-iek alebo vám naopak vyhovuje tá originálna.

Ak custom ROM používate, v diskusii nám kľudne zanechajte informáciu o zariadení, verzii, type ROM-ky a ako ste s ňou spokojní.

[poll id=“288″]

Ak vás zaujíma, koľkí z vás používajú na svojom smartfóne alebo tablete antivírus, navštívte výsledky predošlých ankiet.

Výsledky predošlých ankiet