Úvod Aplikácie Sledujte kde sa nachádza búrka v reálnom čase!

Sledujte kde sa nachádza búrka v reálnom čase!

12

Kletným horúčavám bezpochyby patria búrky s patričnou dávkou bleskov a hromov. O tom sme sa koniec koncov mohli nedávno presvedčiť aj v našich končinách.

Okrem klasickým aplikácií pre predpoveď počasia však existuje nástroj, ktorý je priamo zameraný na búrkovú činnosť a tak budete mať vždy prehľad v reálnom čase, kde búrka je a kam smeruje.

Jedná sa o jednoduchú aplikáciu webového projektu blitzordung.org, ktorá ponúka rovnakú funkcionalitu a ešte niečo navyše.

Aplikácia pre svoje fungovanie využíva satelitné mapové podklady na vizualizáciu búrok priamo v reálnom čase aj s detailnými informáciami o intenzite búrky a farebným rozlíšením.

burka burka_android

Na výber máte zobrazenie pre regióny Európy, USA a Austrálie, aplikácia je šetrná k dátam, pracuje svižne a oproti webovej verzii projektu si môžete nastaviť či už zvukovú alebo vibračnú notifikáciu, ak sa búrka priblíži do vami zvoleného rádiusu.

Aplikácia je k dispozícii na stiahnutie bezplatne a do budúcnosti sa určite môžeme tešiť na vylepšenia ako po dizajnovej tak funkčnej stránke.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=org.blitzortung.android.app“]