Úvod Novinky Vedci prišli na to, ako 3-násobne predĺžiť výdrž batérie v telefónoch. Riešenie...

Vedci prišli na to, ako 3-násobne predĺžiť výdrž batérie v telefónoch. Riešenie vás prekvapí!

49

Vedci z University of California a Bourns College of Engineering možno prišli na spôsob, akým predĺžiť poriadne predĺžiť výdrž batérie na telefónoch a tabletoch.

V správe, ktorú publikovali v prestížnom žurnále Nature Scientific Report uvádzajú, že prišli na spôsob, akým razantne vylepšiť výdrž batérií v našich zaradeniach. Vo svojej práci spomenuli jednoduchú prísadu, ktorá vraj dokáže divy – piesok. Áno, čítate dobre, namiesto typického grafitu, ktorý slúži ako anóda napadlo mladému študentovi Zacharymu Favorsovi použiť piesok, v ktorom sa má nachádzať až prekvapivo veľa kremeňa.

 

„Batérie by mali byť lacnejšie, netoxické a šetrné k životnému prostrediu.“

 

Pre použitie je potrebný piesok, ktorý obsahuje dostatočne veľa kremeňa, ktorý potom mladý Favors rozomlel na nanometrové čiastočky a poriadne očistil. Po pridaní niekoľkých lacných ingrediencií, ako napríklad soli či magnézia celú zmes zohrial z čoho vznikol kremík. Tento kremík má podľa zistení disponovať malými pórmi, ktoré sú údajne kľúčom k dlhej výdrži batérií. Každopádne, podľa zistení má byť táto nová zmiešanina piesku a pár ďalších ingrediencií zodpovedná za trojnásobne vyššiu výdrž, za čo by sa nenahneval nikto z nás. Okrem toho by mali byť takéto batérie lacnejšie, netoxické a samozrejme šetrné k životnému prostrediu. Držte palce, aby sme sa ich skutočne dočkali!

Informoval o tom server Phone Arena.