Úvod Novinky TÝŽDEŇ V ANDROIDE: To najlepšie z 26. mája – 1. júna

TÝŽDEŇ V ANDROIDE: To najlepšie z 26. mája – 1. júna

0

Opäť máme za sebou zaujímavý týždeň a nadišiel čas si zrekapitulovať to najdôležitejšie, čo sa za uplynulých sedem dní stalo. Okrem iného sme opäť raz boli svedkami predstavenia novej vlajkovej lode, tentokrát od juhokórejského výrobcu LG, ktorý okrem krásneho 5,5″  QHD displeja vybavil svoj najnovší telefón aj ďalšími pokročilými technickými novinkami. Tiež sme vás informovali o množstve pripravovaných zariadení a nejakých tých aplikáciách. Ak teda máte čas, usaďte sa a prečítajte si zhrnutie udalostí posledného týždňa.

 

[divider]LG G3 – oficiálne[/divider]

lg-g3-press-1-710x473Prečo rovno nezačať s tým najdôležitejším? 27. mája bola predstavená nová vlajková loď od firmy LG. LG G3 prichádza tento rok o niečo skôr, ako je pre LG zvykom, a to hlavne kvôli tomu, aby bola firma schopná konkurovať výrobcom ako Samsung, Sony či HTC, ktorí svoje High-end smartfóny predstavili už na jar či koncom zimy. LG G3 prišiel so zaujímavými špecifikáciami, najzaujímavejší je však 5,5″ QHD displej, ktorý sa výrobcovi podarilo vtesnať do relatívne kompaktného tela. Za zmienku stojí aj laser na zadnej strane vedľa fotoaparátu, ktorý pomáha pri zaostrovaní.

Smartfón si môžete na Slovensku predobjednať v Hej.sk. 32GB verzia s 3 GB operačnej pamäte RAM vás bude stáť 630 eur.

 

[divider]Štatistiky – Android si upevňuje pozíciu[/divider]

f3bb4db9ff513270c80fb0d2ba2b06a72Ak máte radi štatistiky, odporúčame vám prečítať si náš článok, v ktorom sme prezentovali štatistiky stavu trhu po prvom štvrťroku 2014. Zdá sa, že Android si stále upevňuje svoju pozíciu. V niektorých krajinách dokonca zaznamenal nárast až o sedem percent. Aj Windows Phone si viedol dobre, hlavne v Európe. Na druhej strane, iOS začal strácať podiel na trhu a to dokonca aj vo svojej domovskej krajine, kde klesol na 34,6%.

 

[divider]HTC One M8 Ace Vogue[/divider]

HTC One M8 AcePrakticky hneď po predstavení novej vlajkovej lode od HTC sa začalo hovoriť o jeho plastovej verzii. Rendery tohto smartfónu sa objavili na niektorých čínskych serveroch a musíme priznať, že vyzerá veľmi dobre. HTC sa samozrejme stále drží svojho dizajnu, ktorý bol predstavený už minulý rok na smartfóne HTC One. Plastová verzia One M8 pravdepodobne nebude mať duálny fotoaparát na zadnej strane, ostatné špecifikácie však majú byť identické.

 

[divider]Bitka vlajkových lodí[/divider]

lg-g3-vs-6Po predstavení LG G3 sa na našej stránke odohrala menšia bitka vlajkových lodí. Vytvorili sme anketu, v ktorej dokopy hlasovalo viac než 770 ľudí. Najlepšie obstál spomínaný LG G3 s 267 hlasmi, na druhom mieste je Xperia Z2 (140) a tretie obsadil Galaxy S5 (130). Naopak, najhoršie sa umiestnil Oppo Find 7 a Huawei Ascend P7. Tieto dva smartfóny neprekročili hranicu 20 hlasov. Ak by ste chceli pridať svoj hlas, stále máte možnosť.

 

[divider]Aktualizácia na HTC One M7[/divider]

onem8-1200-wMinuloročná vlajková loď HTC One síce už dávnejšie dostala aktualizáciu na Android 4.4.2 KitKat, no v HTC si pre nás pripravili menšie prekvapenie. HTC One totiž začal dostávať update na Sense 6. Sense je vlastná nadstavba od taiwanského výrobcu smartfónov. Vo svojej šiestej verzii priniesla množstvo zmien k lepšiemu a preto je super, že sa objaví aj na starších telefónoch. Zariadenia v USA už aktualizáciu dostali, čoskoro snáď dôjde aj k nám.

 

[divider]Microsoft posiela astronautov na letisko[/divider]

Lumianauts4Nedávno vrámci reklamnej kampane Samsung zmenil Terminál 5 na letisku Heathrow v Londýne na Terminál Galaxy S5. Zaujímavá reklama však prilákala okrem cestujúcich aj nemilých hostí. Microsoft tam totiž vyslal astronautov, ktorí mali preveriť, kde vás Terminál Galaxy S5 teleportuje. Na ich veľké sklamanie zistili, že nikam. Tiež skonštatovali, že sa takmer nič nezmenilo a nakoniec sa zahrali na svojich Lumiách. Zábavné gesto od Microsoftu samozrejme nezostalo bez povšimnutia a statoční „astronauti“ obleteli celý svet. Keď už nie fyzicky tak aspoň prostredníctvom internetu.

 

[divider]Samoriadiace auto od Google[/divider]

Google už dávno nie je len vyhľadávač na internete. Dlhšiu dobu skupuje rôzne technologické spoločnosti po celom svete a už prichádza prvé ovocie, tentokrát v podobe autonómneho autíčka. To sa síce skôr podobá na nejakú hračku, vo svojom vnútri však ukrýva pokročilú technológiu, ktorá mu umožňuje reagovať na dopravnú situáciu často aj lepšie, ako človek. Je toto budúcnosť automobilizmu? Pravdepodobne áno.

 

[divider]Oppo N1 Mini[/divider]

Oppo N1 miniTento týždeň sa predstavenia dočkali až dva zaujímavé smartfóny. Okrem LG G3 mal tú česť aj Oppo N1 Mini, o ktorom sme vás informovali už skôr. Táto Mini verzia Oppo N1 ponúkne 5″ HD displej, čo je dosť veľa, no originálny N1 mal až 5,9″ zobrazovaciu jednotku, takže stále je to zmenšenie o 0,9 palca. Najzaujímavejšou časťou smartfónu je jeho 8 MPix otočný fotoaparát. Zaujme však aj živými farbami.

 

[divider]700 ppi displeje už na ceste[/divider]

LG-QHD_0Nie ste spokojní s rozlíšením vášho displeja? Počkajte si ešte rok či dva. LG totiž plánuje do svojich smartfónov v budúcnosti montovať displeje s hustotou pixelov až 700 ppi. Tomuto neuveriteľnému číslu sa už teraz priblížil so svojou vlajkovou loďou LG G3. 5,5″ QHD displej však bude v budúcnosti vyzerať oproti novým 4K panelom ako škodovka proti Ferrari. Otázkou však zostáva, je to vôbec nutné?

 

[divider]Vymažte sa z Google[/divider]

googlelogo2V záujme ochrany vášho súkromia populárny internetový vyhľadávač Google v piatok zverejnil formulár, ktorého vyplnením môžete zakázať zobrazovanie výsledkov týkajúcich sa vašej osoby. Prečo sa technologický gigant rozhodol spraviť tento krok? Musí tak urobiť zo zákona. Prikázal mu to totiž Súdny dvor. Využijete túto službu alebo vás podobné veci až tak netrápia?

 

[divider]Samsung Galaxy S5 Active v USA už v predaji[/divider]

Ako blesk z jasného neba sa objavila správa, že očakávaný smartfón Galaxy S5 Active prichádza do predaja. Momentálne ja exkluzívnou záležitosťou amerického operátora AT&T, no čoskoro by sa mohol rozšíriť do celého sveta. podľa vašich reakcií sa zdá, že táto verzia Galaxy S5 ja krajšia, ako originálny telefón. Za rovnaké špecifikácie však zaplatíte trochu viac. AT&T ho odblokovaný predáva za 714,99 dolárov, zatiaľ čo Galaxy S5 ide po 699,99 dolárov.

 

[divider]Galaxy S5 Mini – neoficiálne[/divider]

gs5-mini-710x471Tento týždeň sa objavili ďalšie neoficiálne informácie o smartfóne Galaxy S5 Mini. Zdá sa, že nakoniec ponúkne takmer všetko, čo je momentálne výsadou Galaxy S5. Okrem snímača odtlačkov prstov aj merač tepu či vodeodolné telo. Zaujímavý je aj štvorjadrový procesor Exynos s taktom 1,4 GHz. Najväčším lákadlom by však mal byť kompaktný dizajn a len 4,5″ HD Super AMOLED displej.

 

[divider]Samsung Galaxy Tab S[/divider]

galaxy-tab-s-112. júna by mal byť predstavený nový High-end tablet Galaxy Tab S s 10,5″ QHD Super AMOLED displejom a špičkovými špecifikáciami. Tešiť sa môžeme na podobný dizajn, aký ponúka Galaxy S5. Okrem toho by mali byť 12. júna predstavené ďalšie dva tablety. Jeden s 8,4″ QHD Super AMOLED displejom a druhý s obrovským 13,3″ QHD LCD displejom. Ceny zatiaľ nie sú známe. Všetko by sme sa mali dozvedieť na oficiálnej konferencii Samsungu. Každopádne, nebolo tých tabletov tento rok už dosť?

 

To je už na dnes všetko. Ak nechcete zmeškať novinky zo sveta Androidu, sledujte našu stránku aj naďalej. No nemusíte sa báť, že by ste niečo zmeškali, pretože vždy v nedeľu tu nájdete Týždeň v Androide.