Úvod Novinky Telekom zvýši rýchlosť optiky na 300 / 30 Mbps

Telekom zvýši rýchlosť optiky na 300 / 30 Mbps

20

Akste zákazníkmi najväčšieho slovenského telekomunikačného operátora, Slovak Telekom, máte dôvod na radosť. Od 1. augusta totiž výrazne zvýši maximálnu rýchlosť svojho pripojenia do Internetu po optickej sieti.

Telekom rýchlosť zvýši pre program Magio Internet XL, ktorého súčasná rýchlosť je 100 / 10 Mbps. Od 1. augusta sa táto rýchlosť vyšplhá na úctyhodných 300 Mbps v prípade sťahovania dát a 30 Mbps v prípade odosielania dát. Keďže sa jedná o optickú sieť, Telekom neplánuje uplatňovať pravidlá FUP.

Za program Magio Internet XL Telekom neplánuje pýtať viac peňazí a tak by jeho cena mala aj naďalej ostať na hranici 20€. Nová rýchlosť bude pritom dostupná pre nových ako aj existujúcich zákazníkov.

Aby ste si ju však mohli užiť, musíte mať dostatočne rýchlu kabeláž a aspoň 1 Gbps port na zariadení, ktoré bude takto rýchle pripojenie k Internetu využívať. Telekom vám zadarmo vymení momentálne vymení vaše staré zariadenie za ONT zariadenie Huawei 8240H, ktoré je schopné pracovať s takto vysokými rýchlosťami.

Spoločnosť na to upozornila v tlačovej správe.