Úvod Výrobcovia Google Predstaviteľ LG odmietol špekulácie o tom, že ich firma vyrobí nový Nexus...

Predstaviteľ LG odmietol špekulácie o tom, že ich firma vyrobí nový Nexus 6

2

Podľa šéfa komunikácií v LG, Ken Honga, by v prípade, že by Google chcel založiť ich Nexus 6 (ak nejaký vôbec bude) na niektorom zo zariadení z dielne LG by ich o to požiadal už dávno. Podľa Honga sa to však nestalo.

„Zatiaľ sa tak nestalo,“ povedal Hong v rozhovore. „Znamená to dve veci. Možno ma len odignorovali, alebo LG nevyrobí Nexus 6,“ zažartoval.

Šéf komunikácií v LG však nepotvrdil, ani nevyvrátil existenciu Nexus 6, resp. projektu Silver, čo by mohlo znamenať, že bude, no nevyrobí ho LG. Hong okrem toho zaspomínal aj na menšie problémy s výrobou a dodaním dostatočného počtu Nexus 5. „Google sa vždy rozhodne, koľko telefónov treba vyrobiť a my len plníme rozkaz. Ak potom média kritizujú LG za nedodanie dostatočného počtu kusov, mýlia sa. My dostaneme objednávku, ktorú dodáme.“

Ak teda LG nevyrobí ďalší Nexus, bude zaujímavé sledovať, kto zaň bude zodpovedný. Po internete sa pošepkáva, že HTC pracuje na 8 palcovom Nexus 8, pričom predstaviť by ho mohli už na konferencii Google I/O, ktorá začína už budúci týždeň. HTC by tak teoreticky mohol opäť skúsiť svoju šikovnosť aj na ďalšom Nexus smartfóne. Ako to nakoniec bude, to ukáže len čas.

Upozornil na to server Phone Arena.