Úvod Hry Na tejto Univerzite dostanete štipendium za hranie počítačových hier

Na tejto Univerzite dostanete štipendium za hranie počítačových hier

4

To,že počítačové hry bavia drvivú väčšinu ľudí viac než škola pripomínať asi nemusíme. Americká Univerzita Roberta Morrisa v Illinois sa tak za hranie hier rozhodla ponúknuť svojim študentom od budúceho akademického roka štipendiá. Konkrétne sa jedná o hranie hry League of Legendes.

Americké Univerzity sú známe tým, že poskytujú štipendiá športovcov a Univerzita v Illinois sa rozhodla, že do tejto kategórie sa kvalifikuje aj hranie League of Legends.

„E-športy sú už síce dlho súčasťou kultúry hrania, súťažne sa stali populárnymi ale až v posledných rokoch. Univerzita Roberta Morrisa považuje e-športy za legitímne a hodnotné a s nadšením pridáva e-športy do svojho bohatého atletického programu.

Univerzita Roberta Morrisa vždy poskytovala príležitosti rozličným skupinám študentov s rozličnými záujmami a schopnosťami. League of Legends je náročnou súťaživou hrou, ktorá vyžaduje významné množstvo tímovej spolupráce pre dosiahnutie úspechu,“ informovala Univerzita.

Hra League of Legends je multiplayerová online hra, v ktorou je vašou úlohou bojovať v tíme piatich proti rovnakopočetnej skupinke. Každý hráč pritom ovláda svoju postavičku.

Študenti Univerzity Roberta Morrisa budú reprezentovať Collegiate Star League v súťaži, do ktorej sa zapojí až 103 amerických univerzít. Z tejto súťaže sa študenti môžu kvalifikovať na turnaj North American Collegiate Championship, ktorú už organizuje samotný tvorca hry, Riot Games.

Informoval o tom server DSL.