Úvod Smartphony Dohady VIDEO: Samsung Galaxy S5 Active má exkluzívne funkcie! Tlačidlo Active key a...

VIDEO: Samsung Galaxy S5 Active má exkluzívne funkcie! Tlačidlo Active key a barometer

3

Samsung Galaxy S5 Active začal v niekoľkých YouTube videách hviezdiť len nedávno, no už teraz o ňom vieme takmer všetko. Dve nové videá predstavujú nové funkcie.

Prvé z nich sa zaoberá novým tlačidlom nazvaným Active Key (aktívne tlačidlo), ktoré by ste na klasickej Galaxy S5 len tak ľahko nenašli. Jedná sa o tlačidlo, ktoré si môžete nastaviť podľa seba, alebo ho môžete ponechať v základnom nastavení popísanom nižšie.

V základnom nastavení sa vám po zapnutí zapne aplikácia „Activity zone,“ v ktorej sa nachádzajú informácie z barometra, kompasu a odkazy na aplikácie zapnutia batérie (svetla) a stopiek.

Ak tlačidlo chvíľu podržíte, zapnúť by sa mal fotoaparát, pričom po zapnutí aplikácie fotoaparátu už tlačidlo funguje ako spúšť. To sú však základné nastavenia, ktoré sa v aplikácii Active key dajú zmeniť.

Samsung Galaxy S5 Active by mal okrem toho ponúknuť iný hardvér, než jeho „bežná“ verzia. Nižšie nájdete video, na ktorom sa údajne nachádza hardvérová optická stabilizácia obrazu. Tento fakt však momentálne nie je potvrdený, no video z Galaxy S5 Active vyzerá byť stabilnejšie, než to z klasickej Galaxy S5.

Podľa zdroju, ktorý stojí za všetkými týmito šťavnatými informáciami má Galaxy S5 Active väčší, 5,2 palcový displej – Galaxy S5 má 5,1 palcový zobrazovací panel. Video, ktoré by nás o tom malo na 100% presvedčiť by malo byť publikované už zajtra. Zaujímavé je aj to, že Galaxy S5 Active by mal byť pri 8,1 milimetroch o niečo tenší, než Galaxy S5.

https://twitter.com/tktechnews/statuses/469373501405556736

Viac by sme sa mali dozvedieť už o niekoľko hodín. Dovtedy nám v diskusii nižšie nezabudnite napísať čo si o tomto relatívne zvláštnom počine Samsungu myslíte.