Úvod Aplikácie Hackeri napadli Spotify, zatiaľ je ovplyvnený len jeden používateľ

Hackeri napadli Spotify, zatiaľ je ovplyvnený len jeden používateľ

3

Šéf technického oddelenia v Spotify, Oskar Stål, práve na blogu spoločnosti ifnormoval o neoprávnenom preniknutí k interným informáciám v ich systéme. „Hneď ako sme si toho všimli sme spustili vyšetrovanie,“ hovorí Stål. Vyšetrovanie – aspoň zatiaľ – odhalilo, že hacker zatiaľ získal prístup len k jednému používateľovi, no ani pri ňom nedokázal ukradnúť heslo či platobné informácie. „Momentálne si nie sme vedomí toho, že by našim používateľom hrozilo akékoľvek riziko, ktoré by mal na starosti dnešný útok,“ dodal.

Na útok upozornil server The Verge.

Spoločnosť však neberie útok na ľahkú váhu a momentálne robí všetko preto, aby zabránila jeho zväčšeniu. V nasledujúcich dňoch budú niektorí ľudia automaticky odhlásení z odberu a systém ich automaticky upozorní na to, aby svoje platobné informácie zadali znovu. Spoločnosť okrem toho upozorňuje majiteľov Android zariadení, aby si nainštalovali novú aktualizáciu, ktorá bude dostupná v najbližších dňoch. Majitelia zariadení s operačným systémom iOS a Windows Phone nemusia spraviť nič.

Bohužiaľ, akékoľvek zoznamy skladieb, ktoré ste si stiahli pre počúvanie offline, si budete musieť stiahnuť znovu. Spotify ďalej prisľúbil, že svoje bezpečnostné opatrenia v najbližších dňoch zosilní, aby tak ochránil vaše osobné informácie.