Úvod Aplikácie Facebook vás bude odpočúvať. Chce namiesto vás publikovať automatické statusy o tom...

Facebook vás bude odpočúvať. Chce namiesto vás publikovať automatické statusy o tom čo počúvate a pozeráte

49

Najväčšia sociálna sieť pripravuje algoritmus, ktorý dokáže odpočúvať to, akú hudbu počúvate a aký seriál či film sledujete. Tieto informácie má automaticky publikovať na nástenku.

Upozornil na to magazín Digital Trends.

Len si to predstavte. Nemáte čo robiť, tak si po celom dni večer zapnete televíziu, naladíte svoj obľúbený seriál, ktorý práve začína a o niekoľko minút na to vám už jeden z vašich priateľov na Facebook napíše správu, že daný seriál už sleduje tiež. Náhoda? Nie, práve naopak.

Facebook vášmu telefónu zapne mikrofón, pomocou ktorého zanalyzuje hlas z televízie podľa čoho zistí, čo to vlastne pozeráte. Hneď na to to publikuje na Facebook. Neplatí to len pre filmy či seriály. Ak budete počúvať nejakú pesničku, algoritmus ju rovnako ako v prípade filmu zanalyzuje a upozorní na to na vašej nástenke.

Analýza zvuku cez smartfón samozrejme nie je žiadnou novinkou. Len si spomeňte na aplikácie akými sú SoundHound či Shazam. Veľa ľudí okrem toho na Facebooku rozoberá to, čo pozerala, resp. sa chystá pozerať. Takto by sa to dialo automaticky.

Podobnú technológiu testoval pred časom aj Google, ktorý však chcel informácie zo zvukovej stopy použiť na vylepšenie svojho inteligentného pomocníka Google Now.