Úvod Aplikácie TOP 5 najlepších offline navigácií pre váš smartfón

TOP 5 najlepších offline navigácií pre váš smartfón

44

Navigačný softvér, respektíve aplikácia je pre mnohých používateľov, ktorí hlavne cestujú bezpodmienečná povinnosť, pričom online navigácia dokáže ukrojiť pekný kus z mobilných dát a pri ceste do zahraničia je ju pri súčasných roamingových poplatkoch za dáta takmer nemožné používať.

Našťastie však existujú aj offline alternatívy, kde si mapy jednoducho fyzicky stiahnete do smartfónu alebo tabletu a bezpečne sa tak dostanete do cieľa.

Pozrite sa na päť najlepších offline GPS navigácií.

Sygic

Jedna z najobľúbenejších navigácií vám umožní stiahnuť do smartfónu mapy konkrétnej krajiny alebo oblasti, kam sa chystáte. Sedem dní vás bude navigovať bezplatne, následne si musíte zakúpiť licenciu, ktorá však zabezpečí veľmi časté aktualizácie, ktoré sú pri navigácii potrebné. Okrem iného dokáže Sygic strážiť rýchlostné limity, vypracuje „cestovateľskú“ štatistiku a podobne.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sygic.aura“]

 

CoPilot

3D mapy, dopravné služby, turn-by-turn navigácia, pri dátovom pripojení možnosť okamžitého uverejňovania dopravných kontrol na Facebook-u alebo Twitter-i. Veľmi vydarená navigácia vás offline dopraví do cieľa po dobu 14-tich dní, následná kúpa licencie vás bude stáť od cca 25€ pre danú oblasť a s ňou získate napríklad aj funkciu varovania pred vybočením z pruhu alebo upozornenia na rýchlosť.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.alk.copilot.mapviewer“]

 

Map Factor

Pokiaľ sa vám do offline navigácie nechce investovať peniaze, stiahnite si túto. Je bezplatná, pre fungovanie využíva podklady z OpenStreetMap, ponúka 2D aj 3D zobrazenie a mapy sú aktualizované raz za mesiac. Nevýhodou „otvorených“ máp je ale v niektorých prípadoch menšia nepresnosť. V drvivej väčšine vás ale bezpečne dopraví do zvoleného cieľa.

 

osmand maps

Výber_114

Jednoduchá navigácia, ktorá je rovnako bezplatná ako v predošlom prípade vďaka OpenStreetMaps. Obsahuje všetky potrebné funkcie, poteší príjemný slovenský hlas a hodí sa skvele pre cyklistov a peších turistov.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=net.osmand“]

 

Scout

scout_anrodi

Ak máte jedno euro bokom, môžete vyskúšať túto bezplatnú offline navigáciu, ktorá sa hodí ako pre vodičov tak pre chodcov. Obsahuje všetky potrebné navigačné funkcie a svoje trasy a položky môžete synchronizovať s portálom maps.skobbler.com

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.skobbler.forevermapng“]

zdroj: Google Play