Úvod Novinky Android TÝŽDEŇ V ANDROIDE: To najlepšie z 21. – 27. apríla

TÝŽDEŇ V ANDROIDE: To najlepšie z 21. – 27. apríla

0

Prešlo ďalších sedem dní a opäť tu máme zhrnutie najzaujímavejších udalostí. Ak ste teda cez týždeň nesledovali našu stránku tak dôkladne ako obvykle, nič sa nedeje, výber toho najzaujímavejšieho si máte možnosť prečítať v tomto článku.

A zaujímavých udalostí sme tu mali veľmi veľa. Či už ide o predstavovanie nových produktov, ankety, aktualizácie na najnovší Android či prvé štatistiky predajov práve predstavených vlajkových lodí popredných výrobcov smartfónov. Prajem vám teda príjemných pár minút strávených čítaním najnovšej časti Týždňa v Androide.

[divider]LG G3 mini[/divider]

lg g3 miniZatiaľ čo nadchádzajúcej vlajkovej lodi od firmy LG sme toho už počuli veľmi veľa, očividne sme tak trochu zabudli na jej menšie varianty. O LG G3 mini sme sa v pondelok dozvedeli zaujímavé informácie. Konkrétne, tento smartfón by mal priniesť HD displej, 8 Mpix fotoaparát a najnovší Android 4.4.2 KitKat. To nie sú dychberúce špecifikácie, budúcnosť zariadenia teda pravdepodobne bude závisieť na cene. Vzhľadom na to, že LG G2 sa na Slovensku predáva za 340 eur to ešte môže byť zaujímavé.

 

[divider]Zlaté LG G Watch[/divider]

Website-reveals-champagne-gold-LG-G-Watch-and-moreAj naša druhá správa bude o firme LG. Tá totiž pre nás chystá nové hodinky, ktoré budú bežať na operačnom systéme Android Wear. Zatiaľ čo o ich špecifikáciách toho veľa nevieme, dizajnovo nás rozhodne neprekvapia. LG sa rozhodol priniesť podobný vzhľad, ako druhá generácia hodiniek od Sony. Tento „tenký štvorec“ podľa najnovších správ príde v minimálne dvoch farbách. Okrem čiernej sa môžeme tešiť aj na „šampanskú zlatú“.

 

[divider]Galaxy K[/divider]

Galaxy KA keď už hovoríme o dizajne, zaujala niekoho z vás minuloročná Zoom verzia smartfónu Galaxy S4 (alebo skôr S4 mini)? Ak nie možno to Samsung tento rok napraví. Vyzerá to totiž tak, že čoskoro sa na trh dostane nástupca minuloročného modelu, ktorý už ale viac vyzerá ako smartfón. Ak sa chcete bližšie pozrieť na obrázky, rozhodne si prečítajte náš originálny článok.

 

[divider]OnePlus One[/divider]

d0d8oneplus-one-aa-hands-on-33-of-33Asi najhorúcejšie správy tohto týždňa sa týkali smartfónu novej spoločnosti OnePlus. Smartfón sa volá One a ak si to spojíte, dostanete už toľkokrát skloňovaný názov OnePlus One. Toto zariadenie má byť podľa zamestnancov spoločnosti zabijak vlajkových lodí. High-end špscifikácie poskytne za neuveriteľnú cenu. Podarilo sa im to? Rozhodne! Snapdragon 801 taktovaný na 2,5 GHz, 3 GB pamäte RAM, 5,5″ full HD displej, 13 Mpix fotoaparát so senzorom Exmor od Sony, 3100 mAh batéria… a to všetko za neuveriteľných 269 eur v 16 GB alebo 299 eur v 64 GB verzii! Kúpa storočia.

 

[divider]Google a Samsung vs. Apple[/divider]

googleOstro sledovaný súdny spor medzi Samsungom a Applom nabral nový smer po tom, čo sa k nemu pridal aj technologický gigant Google. Tento krok je vlastne celkom logický, veď Samsung je najväčším zákazníkom Googlu, aspoň čo sa Androidu týka, nehovoriac o tom, že Apple žaluje Samsung za niečo, čo je skôr doménou OS Android. O pokračovaní súdneho sporu vás budeme aj naďalej informovať, snáď sa podarí tieto veci urovnať. Pre viac detailov si pozrite náš článok, ktorý bol publikovaný v stredu.

 

[divider]Úspešná Motorola[/divider]

motoxmotogZatiaľ čo čínski výrobcovia sa pomaly ale isto dostávajú do popredia, aj Motorola má stále viac a viac zákazníkov. Hlavne vďaka smartfónom Moto X a Moto G sa jej podarilo predať až 6,5 milióna zariadení. Hovoríme samozrejme o časovom horizonte prvých troch mesiacov tohto roka. Zaujímavé je, že firma je už viac menej pod kontrolou čínskeho výrobcu Lenovo. Uvidíme, ako sa jej bude dariť v budúcnosti. Momentálne sa chystá super tenký smartfón Moto E, ktorý by mal byť lacnejší, ako Moto G.

 

[divider]Ceny Galaxy Tab 4[/divider]

10.0Konečne sme sa dozvedeli ceny nových lacných tabletov od Samsungu. Línia Galaxy Tab 4 nám prvýkrát prináša štvorjadrové procesory, 1,5 GB pamäte RAM a za zmienku stoja aj menšie rozmery. Na druhej strane, opäť sa budeme musieť uspokojiť s HD displejom, ktorý na 7 a 8 palcových verziách až tak nevadí, ale 10,1″ variácia si už pýta čosi lepšie. No a ceny? 200, 270 a 350 dolárov za základnú wifi verziu so 16 GB pamäte.

 

[divider]Kryštálová verzia Galaxy S5[/divider]

Glaaxy S5Ak sa vám páči, čo ponúka Galaxy S5, ale nie ste spokojní so samotným vzhľadom telefónu, máme pre vás dobrú správu (možno). Táto vlajková loď Samsungu totiž už čoskoro dostane nový vzhľad, teda, minimálne jej kryštálová verzia, ktorú juhokórejský výrobca smartfónov pripravil v spolupráci so spoločnosťou Swarovski. Chceli by ste smartfón, ktorý má na zadnej strane kúsky brúseného skla?

 

[divider]Koniec jednej éry[/divider]

nokiaSlovo Nokia bolo kedysi synonymom telefónu. Podarí sa to aj slovnému spojeniu Microsoft Mobile? Nateraz ostávame skeptickí. A prečo o tom vlastne píšeme? No, V piatok sme sa dočkali očakávanej akvizície Nokie firmou Microsoft a súčasťou aktu bol aj koniec Nokie ako značky. Bohužiaľ. Každopádne, Microsoft má dosť peňazí a je takmer isté, že do vývoja nových smartfónov vrazí obrovské zdroje. Výsledkom snáď bude niečo, čo nás nadchne. Výkonný a dostupný smartfón bežiaci na WP už totiž potrebujeme ako soľ! V našom originálnom článku nájdete zhrnutie niektorých zaujímavých výrobkov, ktoré Nokia počas svojho samostatného fungovania vyrobila a uviedla na trh.

 

[divider]100 dolárový Nexus s Media Tek-om[/divider]

NexusRelatívne nedávno sme počuli prvé správy o chystanom smartfóne Nexus od Googlu, ktorý by vraj mal stáť menej ako 100 dolárov a disponovať procesorom od spoločnosti MediaTek. Tieto fámy sa po najnovších správach stávajú stále zaujímavejšími. Na internet totiž prenikli prvé informácie o samotnom procesore. Jedná sa o štvorjadrový MT6732 s jadrami Cortex-53 taktovanými na 1,5 GHz a teraz pozor, podporujúcimi 64-bit operačný systém! Stane sa teda nový lacný Nexus druhým smartfónom, ktorý ponúkne 64-bit podporu? Ak áno, bude to veľmi zaujímavé.

 

[divider]Problémy s fotoaparátom na Galaxy S5[/divider]

fotaks5Ak si myslíte, že smartfón za 600 eur vám pôjde ako hodinky za každých okolností, ste na omyle. Ako huby po daždi totiž rastú sťažnosti na fotoaparát Galaxy S5, ktorý občas jednoducho nefunguje, respektíve, nefunguje aplikácia na fotografovanie. Po jej zapnutí niektorým užívateľom vyskočí hláška Warning: Camera Failed.” Najviac nespokojných majiteľov Galaxy S5 má americký operátor Verizon, ktorý vyhlásil, že chybné kusy je pripravený vymieňať. Na Slovensku sme sa zatiaľ s podobným problémom nestretli.

 

[divider]Dizajnový génius odchádza z HTC[/divider]

croylePáčia sa vám najnovšie zariadenia od firmy HTC? Pravdepodobne áno, veď získavajú ocenenia v množstve súťaží. HTC One bol vyhlásený za najsexi smartfón minulého roka a HTC One (M8) bude s najväčšou pravdepodobnosťou v tejto tradícii pokračovať. Čo však príde o rok nevieme, hlavný dizajnér Scott Croyle totiž podal výpoveď. Našťastie však nekončí okamžite, ale bude v HTC naďalej pracovať, dokým sa za neho nenájde adekvátna náhrada.

 

[divider]Šialený tablet od XiaoMi[/divider]

xiaomiNo a na záver tu pre vás máme správu o tablete, ktorý chystá čínska spoločnosť XiaoMi. Nevieme o ňom síce veľa, ale aj to málo nám vyrazilo dych. Toto zariadenie totiž za 116 eur (v prepočte) poskytne 7,85″ displej s rozlíšením 2048 x 1536 pixelov. Ak vám tieto hodnoty niečo pripomínajú, máte pravdu. Rovnaké rozlíšenie totiž ponúkajú aj iPady s Retina Displejom. Je neuveriteľné, ako vedia v XiaoMi zraziť ceny až na samé dno, zatiaľ čo kvalita ostáva. Nevieme ako vy, ale my sa už teraz tešíme na zvyšok špecifikácií.

 

Ktorá novinka vás za uplynulý týždeň prekvapila, resp. oslovila najviac? Dajte nám vedieť v diskusii nižšie!