Úvod Novinky Tablety radu Galaxy Tab 4 si kúpite za cenu od 200€

Tablety radu Galaxy Tab 4 si kúpite za cenu od 200€

0

Keď Samsung pred niekoľkými týždňami predstavil svoje nové tablety z rady Galaxy Tab 4, veľmi nás neohromili. To ani nebol ich zámer, veď patria do strednej triedy a sú určené skôr ľuďom, ktorí nemajú záujem o najnovší a najlepší hardvér. Čo teda môžeme očakávať?

Informoval o tom server Pocketnow.com

Galaxy Tab 4 7.0

Najmenší z trojice nových tabletov ponúkne 7″ HD displej, štvorjadrový procesor Snapdragon 400 s taktom 1,2 GHz, 1,5 GB pamäte RAM, 3 Mpix zadný a 1,3 Mpix predný fotoaparát. Samozrejmosťou je slot na pamäťovú kartu. A cena? 200 dolárov.

Tento malý tablet veľkosťou spadá do kategórie Nexusu 7 (2013) ktorý neohrozene kraľuje už takmer rok. Konkurenciu mu robí aj obrovské množstvo čínskych produktov s cenou nepresahujúcou 100 eur.

7.0

Galaxy Tab 8.0

Stredná váha línie Galaxy Tab 4 prichádza s identickými špecifikáciami, ako jeho menší brat. Jediným rozdielom je o palec väčší displej. V prípade záujmu si priplatíte 70 dolárov. S cenou 270 dolárov už pomaly atakuje novo predstavený smartfón OnePlus One. Oproti nemu má však jednu výhodu, cenu.

Ďalším zariadením s porovnateľnou cenou a aj veľkosťou je LG G Pad 8.3. Tento tablet má však úplne všetky špecifikácie o niekoľko tried vyššie, či už ide o full HD displej, alebo o procesor Snapdragon 600.

8.0

Galaxy Tab 10.1

Najväčší z trojice tabletov bohužiaľ tiež neoslní. S HD displejom prichádza s otrasnou ostrosťou obrazu a hodnotou len 150 ppi. Jedinou svetlou stránkou je procesor Snapdragon 400 taktovaný na 1,6 GHz. Zvyšné špecifikácie zdieľa s ostatnými tabletmi rady Galaxy Tab 4. Cena 350 dolárov je mierne povedané neprimeraná.

Čo na to konkurencia? Ak túžite po 10″ tablete, zamyslite sa nad Nexus 10. Tento deduško má stále neporaziteľný QHD displej a ešte nejaký ten čas vydrží. A prečo ostávať len pri Androide? Veď Galaxy Tab 4 10.1 patrí do rajóna iPadov. iPad 2 by ste dnes mali zohnať za podobnú cenu.

10.0