Úvod Novinky Majitelia Sony Xperia Z2 sa sťažujú na problémy s hardvérom telefónu. Extrémne...

Majitelia Sony Xperia Z2 sa sťažujú na problémy s hardvérom telefónu. Extrémne sa prehrieva a stráca vodotesnosť

40

Sony má na rováši ďalší problém. Nová správa totiž naznačuje, že majitelia novej vlajkovej lode Xperia Z2 sú poriadne nahnevaní, keďže ich vysnívaný telefón začal vykazovať hardvérové problémy.

Informoval o tom server Pocketnow.com.

Pri Sony to však bohužiaľ nie je prvý krát, keď sa stalo niečo podobné. Spomenúť môžeme napríklad Xperia Z1 Compact, smartfón, ktorého blesk nebol poriadne utesnený a svetlo doslova oslepovalo hlavný senzor, čím sa samozrejme kazila kvalita fotografií.

Pri Xperia Z2 je však problém úplne niekde inde. Niekoľko desiatok majiteľov totiž nahlásilo, že ich telefón nemá poriadne umiestnený a prilepený displej v tele telefónu. Medzi displejom a kovovou konštrukciou má byť medzera. Tento fakt znepokojil majiteľov, keďže sa obávajú, že telefón kvôli tomuto defektu už nie je vodotesný a skúsiť sa to pochopitelne boja.

Tam však problémy nekončia. Podľa výpovedí majiteľov sa má nová Xperia Z2 prehrievať, hlavne pri natáčaní 4K videa. Nejedná sa však len o mierne prehrievanie. Telefón sa zahreje až tak, že to ovplyvňuje softvér, ktorý neskôr spôsobí padanie aplikácií.

V Sony sa vyjadrili ohľadom obidvoch obvinení o kvalite zariadení. Pokiaľ sa zákazníci obávajú vodotesnosti, majú telefón zobrať do servisného centra, kde ho technici otestujú. Čo sa nahrávania 4K videa a následného prehrievania týka, Sony odporúča, aby ľudia nenatáčali 4K video dlhšie ako pár minút. To samozrejme nie je tá najlepšia odpoveď, akú by si priali ľudia, ktorí za tento telefón zaplatili nemalú čiastku.