Úvod Novinky MediaTek oficiálne predstavil nový čipset MT6595 s integrovaným LTE

MediaTek oficiálne predstavil nový čipset MT6595 s integrovaným LTE

0

MediaTek oznámil vývoj čipsetu MT6595 už dávnejšie, no až teraz ho aj oficiálne predstavil. Úprimne, máme sa na čo tešiť. Je to totiž veľká konkurencia Qualcommu a ostatných výrobcov. Čo teda môžeme očakávať?

MediaTek MT6595 má dva štvorjadrové procesory usporiadané do formácie big.LITTLE. Zariadenie si medzi nimi podľa potreby prepína. Menej výkonný, energeticky úsporný procesor ponúkne štyri jadrá Cortex-A7 taktované na 1,7 GHz, zatiaľ čo výkonnejšie štvorjadro má štyri jadrá Cortex-A17 s taktom 2,2 GHz. Navyše, MediaTek MT6595  ponúka aj integrované LTE, ktoré je obrovským plus hlavne v USA, kde si bez neho mnohí nevedia predstaviť bežný deň.

Informoval o tom server GSMArena.com.

To však stále nie je všetko. Okrem podpory až 20 Mpix senzorov a prehrávania QHD a 4K videa je kompatibilný s týmito sieťami: TD-LTE/FDD-LTE/WCDMA/TD-SCDMA/GSM.

Nový 32-bit procesor od MediaTek-u je priamou konkurenciou výkonných čipsetov Snapdragon 800, 801 a 805 od Qualcommu. Bude zaujímavé sledovať, ako sa presadí na trhu. Ja by som ho rád uvidel v nejakej novej vlajkovej lodi. Prvé smartfóny s týmto procesorom vraj prídu už čoskoro.

Vlastníte telefón, alebo tablet s čipsetom od MediaTek? Ak áno, ste s ním spokojní?