Úvod Konkurencia Apple Google pomôže Samsungu v súdnom spore proti Apple

Google pomôže Samsungu v súdnom spore proti Apple

6

Google podá Samsungu pomocnú ruku v súdnom boji proti Apple. Túto dohodu priznal právnik Google, ktorý svedčil proti Apple.

Informoval o tom server GSMArena.

V praxi to znamená, že Google prevezme obhajobu proti niektorým tvrdeniam Apple, ktoré sa týkajú patentov. Pokiaľ sa Google nepodarí Samsung obhájiť a proti Apple v prípade daných patentov prehrá, ponúkne Samsungu finančné odškodnenie.

Prítomnosť Google by nás v žiadnom prípade nemala prekvapiť. Drvivá väčšina hašterenia medzi dvomi gigantami je založená práve na patentoch využitých v operačnom systéme Android. Niektorí softvéroví inžinieri Google sa už museli zúčastniť súdneho konania, kde museli potvrdiť, že Android je operačný systém vyvíjaný nezávisle od iOS.

Právnici Google by sa mali postarať o patenty ‚414 a ‚959, ktoré sa týkajú synchronizácie pozadia, resp. univerzálneho vyhľadávania. Samsung čelí žalobe od Apple, v ktorej americká spoločnosť žiada približne 2 miliardy dolárov v odškodnom.

Žaloba síce mieri na Samsung, no patenty, na ktorých je celá žaloba postavená spadajú pod Android. Samsung je však pre Apple oveľa jednoduchší cieľ a preto sa súdia práve s nimi, tvrdia redaktori servera Re/code.