Úvod Novinky Google 6 veľkonočných prekvapení od Google, ktoré Vás pobavia

6 veľkonočných prekvapení od Google, ktoré Vás pobavia

4

Veľká noc sa blíži a už tento predĺžený víkend sa môžete oddávať kýblom vody, trojmetrovým korbáčom a veľkonočným vajíčkam.

Práve veľkonočné vajíčka tzv. „easter eggs“ má pre svojich používateľov prichystané aj vyhľadávač Google, ktorý pod týmto názvom ukrýva zaujímavé prekvapenia, skryté vlastnosti vyhľadávača a iné triky.

Tieto grify nie sú žiadnym spôsobom užitočné, za úlohu majú však pobaviť, respektíve obzvláštniť používanie najznámejšieho vyhľadávača na svete.

Ak si chcete výber týchto šiestich grifov vyskúšať, nastavte si vyhľadávanie v anglickom jazyku s doménou google.com.

 

Neobmedzený počet vyhľadávaní

Viete čo je Konami kód? Je to cheat v legendárnej arkádovke Gradius (1985), ktorá sa hrávala na 8-bitovej hernej konzole Nintendo. Kód pozostával z kombinácie kláves „hore“ „hore“ „dole“ „dole“ „vľavo“ „vpravo“ „B“ „A“ a ak ste ho v tomto poradí zadali, získali ste v hre výhody navyše.

Tento kód dokáže rozpoznať aj Google a to rovno prostredníctvom hlasového vyhľadávania, ako môžete vidieť na videu nižšie. Po zadaní sa aktivuje „Google Chat Mode“, vďaka ktorému budete mať k dispozícii neobmedzený počet vyhľadávaní…neobmedzený počet vyhľadávaní?????

 

Blikajúce HTML

Vlastnosť „blikajúceho textu“ je v HTML kódovaní dlhodobo zosmiešňovaná, keďže je to neužitočné, škaredé a jednoducho blbé. Ak si chcete blikajíci text vyskúšať, zadajte do vyhľadávača text „blink HTML“ a výsledky vyhľadávania sa Vám rozblikajú.

google-easter-eggs-blink-marquee

 

Rolovanie HTML

Ďalší nenávidený webový efekt hneď po blikaní. Ak si chcete pozrieť nezmyselné horizontálne posúvanie poprípade rolovanie textu, zadajte do vyhľadávača „marquee HTML„. Detaily o vyhľadávaní budú zrazu týmto efektom vybavené.

google-marquee-html-1393333382

 

Google 1998

V roku 2013, keď známy vyhľadávač oslavoval 15 rokov od svojho vzniku, v ňom pribudla ďalšia zaujímavá možnosť a to cestovanie v čase. Zadajte do vyhľadávača „Google in 1998“ a pozrite sa ako Google vyhľadávanie vyzeralo práve v tom roku.

google1998

 

Nemecký beatbox

Otvorte si v prehliadači Google Translate, zvoľte nemecký jazyk prekladu a zadajte tento text: „pv zk bschk pv zk pv bschk zk pv zk bschk pv zk pv bschk zk bschk pv bschk bschk pv kkkkkkkkkk bschk bschk bschk pv zk bschk pv zk pv bschk zk pv zk bschk pv zk pv bschk zk bschk pv bschk bschk pv kkkkkkkkkk bschk bschk bschk pv zk bschk pv zk pv bschk zk pv zk bschk pv zk pv bschk zk bschk pv bschk bschk pv kkkkkkkkkk bschk bschk bschk pv zk bschk pv zk pv bschk zk pv zk bschk pv zk pv bschk zk bschk pv bschk bschk pv kkkkkkkkkk bschk bschk bschk pv zk bschk pv zk pv bschk zk pv zk bschk pv zk pv bschk zk bschk pv bschk bschk pv kkkkkkkkkk bschk bschk bschkNásledne v pravom okne s výsledkom tlmočenia kliknite na ikonu reproduktora a užite si pravý nefalšovaný dojče bítbox.

Snímka obrazovky z 2014-04-16 15:22:54

 

Atari Breakout

Nostalgická hra sa doslova zhmotní ak zadáte do vyhľadávača „Atari Breakout„. Následne kliknite na obrázky a hra sa môže začať. Svojim skóre sa môžete pochváliť zdieľaním a táto sranda vznikla pri príležitosti 37. narodenín spoločnosti Atari.

ň

zdroj: mashable