Úvod Novinky Galaxy S III prešiel malou aktualizáciou. Samsung doň doinštaloval podozrivé aplikácie

Galaxy S III prešiel malou aktualizáciou. Samsung doň doinštaloval podozrivé aplikácie

25

niekoľko z vás nám nahlásilo, že ich verný smartfón Galaxy S III obdržal približne 50MB aktualizáciu, pričom nebolo celkom jasné, čo priniesla. Dnes to už vieme a vôbec to nie príjemné.

Informoval o tom server DSL.sk.

Aplikácie, ktoré Samsung doinštaloval bez vášho vedomia a súhlasu totiž nepochádzajú ani od nich, ani od Google. Nájsť ich môžete v správcovi aplikácií pod týmito názvami: SkyCash, Rzeczpospolita a e-Kiosk.

Ak si myslíte, že váš Galaxy S III dostal vírus a preto sa tam tieto aplikácie objavili, ste na omyle. Za rozhodnutím stojí samotný Samsung, ktorý sa tento kontroverzný krok rozhodol spustiť na zariadeniach určených pre poľský trh. Jediným problémom však je, že telefóny z poľskej distribúcie sa veselo predávali u niekoľkých slovenských predajcov a informácie o doinštalovaných aplikáciách sa dokonca objavili aj v Taliansku.

noveaplikacie
 

Trojica podozrivých aplikácií
 

Ako ste nás správne upozornili, Samsung v novej aktualizácii doinštaloval aj aplikáciu Google Drive. Tri predmetné aplikácie, ktoré slovenský majiteľ Galaxy S III veľmi nevyužije sa pritom nedajú odinštalovať. Ak ich nechcete, najlepšie bude, ak ich v správcovi aplikácií zakážete.

Ak ste v posledných dňoch dostali aktualizáciu na svoj Galaxy S III, objavili sa vám v zariadení vyššie spomenuté aplikácie?