Úvod Aplikácie Facebook úplne ruší posielanie správ vo svojej plnej aplikácii. Pre správy si...

Facebook úplne ruší posielanie správ vo svojej plnej aplikácii. Pre správy si musíte stiahnuť Messenger

6

Facebook dnes začal informovať svojich používateľov v niektorých európskych krajinách o tom, že o pár týždňov už nebudú vedieť posielať správy v plnej aplikácii Facebooku. Pre zasielanie správ si budú musieť stiahnuť aplikáciu Facebook Messenger. V plnej aplikácii ostane ikonka správ, no keď na ňu používatelia kliknú, Facebook ich presmeruje na stránku, kde si môžu stiahnuť Messenger, resp. ak ho už máte nainštalovaný, tak ho rovno otvorí.

Túto informáciu pre server The Verge potvrdil samotný Facebook, ktorý ďalej tvrdí, že sa nejedná o test a táto funkcionalita sa skôr či neskôr objaví vo všetkých krajinách. Novinka však neplatí pre úplne všetky zariadenia. Jednou takou výnimkou sú low-end Android smartfóny, ktoré aj naďalej budú môcť využívať zasielanie správ priamo z aplikácie Facebooku. Druhou výnimkou sú majitelia Windows Phone zariadení a používatelia tabletov, ktorí taktiež budú môcť posielať správy priamo cez hlavnú aplikáciu Facebooku.

Niekomu môže vadiť prítomnosť dvoch aplikácií, namiesto jednej

Facebook Messenger ponúka vylepšené prostredie pre zasielanie správ, no niektorí používatelia môžu ostať sklamaní aj napriek tomu a to hlavne z toho dôvodu, že v telefóne budú musieť mať nainštalované dve aplikácie od tejto spoločnosti.

Vďaka takémuto separovaniu sa však očakáva, že Facebook Messenger vylepší o niekoľko nových funkcií. Jednou z nich by mala byť možnosť telefonovať úplne zdarma na spôsob aplikácie Viber. Ďalšou výhodou je zmenšenie veľkosti hlavnej aplikácie Facebooku, čím ju zrýchli a tým vylepší zážitok z jej používania.

Vítate túto zmenu, alebo si myslíte, že by Facebook a Facebook Messenger mali byť v jednej aplikácii?

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.facebook.katana“]

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.facebook.orca“]