Úvod Konkurencia Apple Apple si chce patentovať odomknutie vzorom, ktoré je veľmi podobné tomu na...

Apple si chce patentovať odomknutie vzorom, ktoré je veľmi podobné tomu na Androide

17

Aksi chcete zaheslovať prístup do vášho telefónu, máte niekoľko možností. Zopár najnovších smartfónov už ponúka senzor odtlačkov prstov. Ďalej sa dá použiť štvormiestne heslo alebo odomykací vzor. Práve o poslednú možnosť má záujem Apple, respektíve, o jej vylepšenú variantu.

Americká spoločnosť totiž vymyslela novšiu a modernejšiu inkarnáciu známeho odomykacieho vzoru, ktorý Android ponúka už od nepamäti.

Informoval o tom server AndroidAuthority.com.

Konkrétne vylepšenia sú hneď dve. Po prvé, Apple napadlo zakomponovať do tejto funkcie okrem viditeľných aj sieť neviditeľných bodiek. Pri odomykaní telefónu budete musieť prejsť aj po nich. Druhé vylepšenie je o niečo zaujímavejšie, Apple by si rád patentoval aj pauzy pri zadávaní vzoru či zvyšovanie a znižovanie tlaku pri kĺzaní prstu po obrazovke.

androidvzor
 

Funkcia odomknutia vzorom je na Androide už od nepamäti 
Tieto nápady sú viac menej nové a či stačia na vytvorenie nového patentu musí rozhodnúť Americká patentová kancelária. Uvidíme, ako nakoniec všetko dopadne. Otázkou ale zostáva, prečo?

applevzor
Prečo si chce Apple patentovať niečo, čo pravdepodobne nikdy nepoužije, keďže do svojich telefónov (a v budúcnosti aj tabletov) montuje senzor odtlačkov prstov? Navyše sa tak môže zraziť s Googlom, ktorý vlastní hneď niekoľko podobných patentov.