Úvod Anketa ANKETA: Čo by ste povedali na fyzické tlačidlá, ktoré v prípade potreby...

ANKETA: Čo by ste povedali na fyzické tlačidlá, ktoré v prípade potreby „vyskočia“ z displeja?

5

Trh so smartfónmi je od predstavenia prvého iPhonu doslova presýtený modelmi s rôznymi typmi dotykových displejov. Zatiaľ čo spoločnosť BlackBerry si popritom stále ponecháva aj svoju typickú QWERTY klávesnicu, podobné zariadenie s Androidom už nájdete len veľmi ťažko. Tlačidlá nahradil displej. Čo ak by sa ale nakoniec vrátili? I keď v trochu inej forme?

Práve totiž na trh prichádza technológia Tactus, ktorá prináša tlačidlá, ktoré v prípade potreby „zázračne“ vyskočia z obrazovky telefónu. Iste, nie je to tak úplne mágia, ide skôr o špeciálnu vrstvu, ktorá reaguje na elektrické signály a dočasne vytvorí tlačidlá.

Informoval o tom server AndroidAuthority.com.

Táto myšlienka je celkom zaujímavá a rôzne spoločnosti sa s ňou pohrávajú už dlhšie. Vyzerá to tak, že sa konečne dostane aj na trh. Konkrétne to bude v podobe špeciálneho obalu pre iPad Mini. Neskôr sa však určite ukáže aj na zariadeniach s Androidom a čo je najdôležitejšie, MTS na začiatku roka 2015 uvidíme aj v tablete (pravdepodobne s Android OS).

Čo si myslíte o tejto technológii? Mohla by sa ujať? Myslíte si, že ju raz uvidíme aj na vlajkových lodiach popredných výrobcov smartfónov?

[poll id=“248″]