Úvod Novinky Android Android vôbec nemal podporovať dotykové displeje. Zmenilo to predstavenie prvého iPhone

Android vôbec nemal podporovať dotykové displeje. Zmenilo to predstavenie prvého iPhone

19

Podpora dotykového displeju pred predstavením prvého iPhone nebola súčasťou operačného systému Android. Poodhalili to dokumenty použité v najnovšom súdnom spore Apple a Samsungu.

Informoval o tom server PhoneArena.com.

„Dotykové displeje nebudeme podporovať,“ napísal v roku 2006 do inštrukcií Google, ktorý ďalej pokračoval; „Produkt bol navrhnutý tak, aby fungoval jedine za prítomnosti diskrétnych fyzických tlačidiel. V operačnom systéme však nie je nič, čo by bránilo možnej implementácii dotykových displejov.“

Len rok po tomto vyhlásení a po predstavení iPhone sa situácia zmenila a Google začal v dokumentácii udávať úplne opačné požiadavky. Dokument bol pritom aktualizovaný z verzie 0.91 na verziu 1.0.

 

„Dotykový displej je povinný“
– Google, 2007

„Dotykový displej pre navigáciu pomocou prstov, vrátane podpory niekoľkých bodov dotyku je povinný. Navigácia pomocou stylusu nie je podporovaná.“

Pôrod Androidu teda vôbec nebol jednoduchý a Google musel spraviť niekoľko radikálnych rozhodnutí v krátkom čase podľa toho, čo sa dialo vo svete a čo robila jeho konkurencia. Okrem toho mal Android začať používať FAT32 od Microsoftu, čo by znamenalo, že výrobcovia by technologickému gigantovi z Redmondu museli platiť poriadne pálky za licenciu.

Všetky dokumenty si môžete pozrieť tu: verzia z roku 2006, verzia z roku 2007.