Úvod Dohady Inteligentné okuliare Galaxy Glass možno využijú vaše ruky ako virtuálnu klávesnicu

Inteligentné okuliare Galaxy Glass možno využijú vaše ruky ako virtuálnu klávesnicu

2

Počuli ste už o Galaxy Glass? Sú to inteligentné okuliare, ktoré by mali konkurovať podobnému produktu od spoločnosti Google. Problém týchto super špeciálnych okuliarov je ten, že sa dosť náročne ovládajú a momentálne sú prakticky zbytočné. Čo ak by ste však mohli použiť vaše ruky/prsty ako klávesnicu? Cítite to teplo pri srdci? To sa práve vedeckofantastické seriály stávajú realitou.

Položme si teraz jednu otázku, ako sa dajú ovládať okuliare? Google tie svoje vybavil dotykovým povrchom na pravej strane, ktorý vám umožní presúvať sa medzi jednotlivými aplikáciami a zopár tlačidiel na aktivovanie fotoaparátu a ďalších funkcií. Riešením tohto problému by mohlo byť ovládanie hlasom, respektíve slovami, ale to nie je vždy možné. Hlavne v hlučnom prostredí je to problém nehovoriac o tom, že ostatní môžu počuť pri ovládaní veci, ktoré by ste si radšej nechali pre seba.

Samsung možno prišiel s niečím, čo môže fungovať. Ovládať vaše high-end zariadene budete pomocou rúk (respektíve pomocou článkov prstov). Každý článok môže reprezentovať písmeno a stlačiť ho môžete palcom, ktorý sníma kvalitný fotoaparát na okuliaroch. Juhokórejský výrobca techniky si túto myšlienku samozrejme patentoval, o to ešte neznamená, že sa stane realitou.

Vyzerá to ako brilantné riešenie, no vo všetko je háčik. Využiť vaše ruky ako virtuálnu klávesnicu je síce pekná myšlienka, realizácia však vyžaduje veľmi kvalitný fotoaparát, komplikovaný softvér a samozrejme procesor, ktorý by všetko utiahol. To kladie veľké nároky na batériu a úprimne, do okuliarov veľa mAh nenapcháte. Nechajme si teda ruky ako virtuálnu klávesnicu pre budúcnosť. Predsa len, momentálne sú využiteľné inteligentné okuliare úplné sci-fi.

Čo hovoríte na zaujímavý nápad Samsungu využiť vaše ruky ako virtuálnu klávesnicu?