Úvod Konkurencia Microsoft chce na Windows Phone spustiť Android aplikácie

Microsoft chce na Windows Phone spustiť Android aplikácie

2

Anonymný zdroj prezradil pre Toma Warrena zo servera The Verge dôležitú informáciu, ktorá – ak by sa potvrdila – úplne prekopala doterajšiu stratégiu Microsoftu s jeho Windows Phone.

Podľa všetkého by sa ekosystém aplikácií na Windows Phone 8 mohol výrazne vylepšiť a to z dňa na deň.

Windows Phone 8 je domovom niekoľkých zaujímavých zariadení, z ktorých drvivá väčšina pochádza z dielne Nokie. Aj napriek tomu, že ponúkajú výkonný a kvalitný hardvér im chýba jedna dôležitá vec – ekosystém aplikácií.

Kvalitných aplikácií pribúda, no s Androidom sa to porovnať nedá

Áno, kvalitných aplikácií na Windows Phone neustále pribúda, no s Androidom alebo iOS sa to porovnať rozhodne nedá. Čo ak by však Microsoft dokázal spojiť Google Play s ich zariadeniami? Čo ak by Windows Phone ponúkal tak kvalitnú kompabilitu so službami ako napríklad Gmail, alebo Chrome, ako to dokáže Android? Windows Phone by sa okamžite stal oveľa žiadanejším.

Nejedná sa však o nič prevratné. Niečo podobné dokáže napríklad BlackBerry Z10, no tých medzi nami veľa nestretnete. Nokia je, minimálne čo sa hardvéru týka stále veľmi žiadaná a tak by takáto implementácia Android zariadení mohla fínskeho výrobcu ako aj amerického giganta posunúť o krôčik bližšie ku Google a Apple.

Či sa z tohto návrhu nakoniec niečo vyliahne zatiaľ nevieme, každopádne, pre terajších a budúcich majiteľov zariadení Windows Phone by to bolo spasenie, ktorého by sa od Microsoftu len tak ľahko nedočkali.

Zdroj: TheVerge via Gizmodo