Úvod Novinky Google Google sprístupnil Street View Vysokých Tatier, Slovenského raja a Oravského hradu

Google sprístupnil Street View Vysokých Tatier, Slovenského raja a Oravského hradu

1

Google sa na Slovensko zameral ešte v roku 2012, keď pre našu krajinu sprístupnil Street View a to vďaka flotile Street View áut, ktoré prejazdili Slovensko všetkými možnými smermi. To však pre Google nebolo dostatočné a tak sa rozhodol, že dá ľuďom možnosť vybrať aj tri špeciálne lokality, na ktoré pošle upravené vozidlá a pomôcky pre zachytenie snímkov pre Street View.

V marcovom hlasovaní, ktoré sa konalo ešte minulý rok ľudia zvolili Vysoké Tatry, Slovenský raj a Oravský hrád, kam Google nakoniec vyslal špeciálne upravenú trojkolku a revolučný batoh, pričom podľa Google malo fotenie daných lokalít trvať približne dva mesiace.

Zaujímavé je, že samotná trojkolka zvláda to isté, čo Google auto, no jej operátor musí zvládnuť potiahnuť 120 kilogramov.

ovladanietrojkolky
Ovládanie špeciálne upravenej trojkolky.

Futuristický batoh je vybavený SSD diskami, ktoré zapisujú snímky, ktoré sú vyhotovené každých 2,5 sekundy. Váha takéhoto kúsku je približne 20 kilogramov, pričom fotiť dokáže 8 hodín bez prestávky.

trekker
Snímky sú zhotovované každých 2,5 sekúnd. Aby sa stíhali zapisovať, Google musel využiť SSD disky.

Ak sa chcete pozrieť, ako takýto Street View vyzerá vo vyššie spomenutých lokalitách, jednoducho si otvorte mapy.google.sk a vyhľadajte Vysoké Tatry, Slovenský raj, alebo Oravský hrad. Potom už len stačí chytiť malého žltého panáčika „Pegmana,“ ktorý sa nachádza v ľavom spodnom rohu máp a pustiť ho na jednu z lokalít.