Úvod Konkurencia Apple Inteligentné hodinky od Apple údajne prídu so solárnym nabíjaním

Inteligentné hodinky od Apple údajne prídu so solárnym nabíjaním

4

O tzv. iWatch sa na internete špekuluje už pomerne dlho; Samsung svoje Galaxy Gear niekoľko týždňov veselo ponúka na pultoch predajní, no kalifornské jabĺčko aj napriek tomuto všetkému zatiaľ nič, čo by bolo určené pre zápästie užívateľov, nepredstavilo. Výskum v Apple však vraj nezaháľa.

Inžinieri tak majú podľa neoficiálnych informácií usilovne pracovať na výskume a vývoji očakávaných inteligentných hodiniek s logom nahryznutého jabĺčka. Informoval spravodajský web New York Times s odvolaním sa na neznáme zdroje, ktoré sú údajne s projektom oboznámené.

Súčasťou inžinierskych prác má byť aj integrácia bezdrôtového nabíjania či solárnych panelov.  V článku na nyt.com sa uvádza „Apple testoval pre svoje náramkové hodinky metódu na bezdrôtové nabíjanie batérie prostredníctvom magnetickej indukcie, podľa osoby, ktorá bola oboznámená s produktom„. Slová ale padli aj na dobíjanie energie vďaka pohybu ruky nositeľa. Apple dokonca podal v roku 2009 patentovú prihlášku, kde sa hovorí o pohybe jedného alebo viacerých magnetov, ktoré vytvoria elektro-hybnú silu (napr. napätie) naprieč cievkou, čo by malo ďalej poslúžiť na generovanie elektrickej energie.

Solárne panely by mali byť zabudované priamo v mierne prehnutom displeji, aby tak boli schopné dobíjať energiu v batérii vďaka dennému svetlu, čím sa spríjemní používanie inteligentných hodiniek. „Od hodiniek je očakávané, že budú mať zahnutý displej zo skla, a jedným nápadom je pridať do tohto displeja aj vrstvu na solárne nabíjanie, ktorý by dodal zariadeniu energiu na dennom svetle“ pokračuje text na nyt.com

Spoločnosť Apple pred niekoľkými mesiacmi zverejnila inzerát s pracovnou pozíciou, kde hľadala skúseného inžiniera v oblasti solárnych technológií. Inzerát však nakoniec stiahla, nakoľko bolo okolo neho v médiach poriadne rušno. Webu 9to5mac.com sa podarilo jeho znenie zvečniť v obrázku.

Zdroj: nyt.com via gizmodo.com