Úvod Neprehliadnite vlavo Batéria na Sony Xperia Z1 Compact vydrží viac než dva dni

Batéria na Sony Xperia Z1 Compact vydrží viac než dva dni

2

Sony Xperia Z1 Compact bol predstavený v januári na CES 2014. Všetkým sa veľmi páčil a zhodli sme sa, že je tu konečne kompaktný smartfón, ktorý nebol oproti svojim high-end vzorom o nič ukrátený.

Do vienka dostal výkonný čipset Snapdragon 800 taktovaný na 2,26 GHz, Adreno 330 GPU, 2GB pamäte RAM, 4,3 palcový HD displej a samozrejme prachu a vode odolné telo. Môžete si ho tak bez obáv zobrať aj do sprchy. Ale čo batéria?

Na prvý pohľad nie veľmi pôsobivých 2 300 mAh, vám vydrží skutočne dlho. Čiastočne za to určite môže menší displej so slabším rozlíšením, ale Sony pravdepodobne niečo urobil aj so softvérom. Xperia Z1 Compact totiž preukázal neuveriteľne veľkú výdrž. Aspoň to tvrdí portál GSMarena.

NAJNIŽŠIA CENA SONY XPERIA Z1 COMPACT:

Bežný test batérie v GSMarena prebieha asi takto. Hodinu denne sa surfuje po internete s pripojením na wifi s 50% jasom displeja. Ďalšiu hodinu sa uskutočňuje telefonický hovor cez 3G sieť. Nakoniec jednu hodinu, opäť pri 50% jase displeja smartfón prehráva filmy. Štvrtá časť testu pozostáva z ponechania zariadenia v stand-by móde.

Sony Xperia Z1 Compact vydržal túto relatívne miernu záťaž 67 hodín, to znamená, že zvládol tri trojhodinové cykly a ďalších 58 hodín nečinne čakal. Ďalšie testy ukázali, že smartfón vydržal desať hodín prehrávať filmy, 12 hodín a 37 minút prehliadať web a takmer dvadsať a trištvrte hodiny volať v 3G sieti.

Pre informáciu, Sony Xperia Z1 s 3 000 mAh toho zvládol asi polovicu.

No a tu je otázka pre Vás. Podarilo sa Vám dosiahnuť so smartfónom čas, aký udával výrobca?

Zdroj: GSMarena