Úvod Dolu Google kupuje DeepMind – spoločnosť zameranú na umelú inteligenciu

Google kupuje DeepMind – spoločnosť zameranú na umelú inteligenciu

0

Internetový gigant preberá pod svoje obrovské krídla ďalšiu spoločnosť – DeepMind. Informácia bola oficiálne potvrdená pre technologický web recode.net, cena naďalej zostáva neznáma

DeepMind je zhruba 3 roky stará spoločnosť z Londýna, za ktorou stojí aj neurovedec a návrhár počítačových hier Demis Hassabis. Svoje činnosti spoločnosť zameriava predovšetkým do oblasti umelej inteligencie. Na web stránke deepmind.com sa uvádza „Kombinujeme najlepšie techniky z učenia strojov a systémov neurovedy pre tvorbu mocných, univerzálnych, učiacich algoritmov.“ Okrem základných informácií a príležitosti uchádzať sa o pracovné miesto, však spomínaný web neposkytuje bližšie detaily o produktoch spoločnosti. „Naše prvé komerčné aplikácie sú v simuláciách, elektronickom obchodovaní a v hrách.“ pokračuje text na deepmind.com.

Podľa zamerania DeepMind môžeme pomerne jednoducho usúdiť, že Google začal vo veľkom „loviť“ talenty v oblasti AI (umelá inteligencia), čo pravdepodobne súvisí aj s nedávnou akvizíciou spoločnosti Nest či Boston Dynamics. Výsledkom tejto zaujímavej kombinácie môžu byť inteligentní domáci pomocníci alebo lacné pracovné sily do fabrík na vykonávanie monotónnych pracovných úkonov.

Zdroj: recode.net
Foto: deepmind.com