Úvod Neprehliadnite vlavo Acer predstavil nové Iconia tablety a 27 palcové All-in-One Android zariadenie

Acer predstavil nové Iconia tablety a 27 palcové All-in-One Android zariadenie

2

Do oficiálneho otvorenia veľtrhu spotrebnej elektroniky CES 2014 (Consumer Electronics Show) v Las Vegas zostáva ešte pár dní a už sa začínajú na verejnosti postupne objavovať tlačové informácie od rôznych výrobcov o ich nových produktoch.

Jedným z nich je aj spoločnosť Acer a verejnosti predstavila nové generácie tabletov Iconia ako aj veľmi zaujímavý, až 27 palcový All-in-One PC s Androidom na palube.

Tablety

Nový tablet Iconia A1 bude k dispozícii v nasledujúcich týždňoch s cenovkou 180 dolárov pre používateľov, ktorí hľadajú lacné a zároveň slušné zariadenie so systémom Android. K dispozícii bude taktiež príslušenstvo v podobe inteligentného púzdra či Bluetooth klávesnice.

Acer Iconia A1 poháňa 1,6 GHz procesor Intel Atom Z2560, ktorému sekunduje 1 GB pamäť RAM a svoje dáta si uložíte do 16 GB internej pamäte.

LCD IPS displej ponúka uhlopriečku 7,9 palca a na jedno nabitie by ste si mali užiť 7,5 hodiny používania. Zariadenie taktiež obsahuje slot na microSD karty, 5 Mpix fotoaparát a všetko je uložené v hliníkovom tele hrubom 8,5 milimetrov s celkovou váhou 380 gramov.

Druhý tablet, Iconia B1 je dokonca lacnejší (130 dolárov) čomu však zodpovedajú aj kompromisy v oblasti parametrov. Zariadenie tak ponúkne 7 palcový displej, pod ktorým je ukrytý 1,3 GHz dvojjadrový procesor zatiaľ nešpecifikovaného výrobcu a 1 GB pamäť RAM.

Tablet ďalej podáva 5 hodinovú výdrž batérie a k dispozícii bude buď vo Wi-Fi prevedení alebo v 3G. Známe sú ďalej dve farebné prevedenia (šedá a červená) pričom na zverejnenie aj ostatných detailov si musíme ešte chvíľku počkať.

 All-in-One

A na koniec, Acer do svojho portfólia po novom zaradil aj All-in-One zariadenie, ktoré kombinuje obrovský, 27 palcový monitor s operačným systémom Android vo verzii 4.2 Jelly Bean.

Samotný panel poskytne rozlíšenie 2560 x 1440 pixelov a 10 bodový multitouch, pričom o jeho pohon sa stará známa qaud-core jednotka Nvidia Tegra.

Zariadeniu nechýba web kamera, 16 GB úložný priestor, USB 3.0 port, Display Port ako aj HDMI. Výrobca si zariadenie cení na 1099 dolárov a ďalšie detaily budú známe až na podujatí CES 2014, ktoré budeme samozrejme sledovať a o novinkách podrobne informovať.

Acer-TA272HUL-straight-on

zdroj: AA