Úvod Hry Najlepšie Android hry pre smartfón a tablet

Najlepšie Android hry pre smartfón a tablet

7

 
 

Nový, alebo dokonca prvý Android smartfón či tablet je pre väčšinu z nás veľký zážitok. Prečo by aj nebol, veď sa jedná o nášho inteligentného pomocníka, ktorý toho dokáže oveľa viac, než ten starý, ktorý ste používali doteraz.

Ale ako presne využiť jeho potenciál? V Androide sa dá plného potenciálu dosiahnuť práve vďaka rôznym aplikáciám a samozrejme hrám, o ktorých si dnes čo to napíšeme. Nižšie nájdete tipy, ktoré sú určené pre všetkých hráčov, ktorí potrebujú odrazový mostík do sveta hier na Androide.

Prosím majte na pamäti, že zoznam hier nižšie je len náš výber. Google Play disponuje obrovským počtom hier, ktoré by nebolo možné zapracovať do tohto článku. Ak hráte hru, ktorá je neodlučiteľnou súčasťou Vášho zariadenia, odporučte ju v diskusii nižšie.

 
 
[column size=one_third position=first ]pvz2

Plants vs. Zombies 2

Pokiaľ ste už niekedy hrali Plants vs. Zombies a hra sa Vám páčila, určite odporúčame jej druhé pokračovanie. Jedná sa o hru, kde musíte umiestniť rastlinky tak, aby zabili všetkých zombíkov a pritom odolali všetkým ich vlnám. Každá z nich má ale inú funkciu, tak dávajte pozor, čo a kde sadíte.

[/column][column size=one_third position=middle ]dead

Dead Trigger 2

Dead Trigger 2 je opäť druhé pokračovanie kultovej strieľačky z dielne českého vývojárskeho štúdia, ktoré s ňou slávi celosvetový úspech. Vašou úlohou bude obrániť sa proti zombíkom, zatiaľ čo budete musieť plniť rôzne úlohy. Celému zážitku nahráva krásna 3D grafika a výborný soundtrack.

[/column][column size=one_third position=last ]dots

Dots

Ak ste jedným z tých ľudí, ktorí nemajú radi 3D hry, ktoré sú náročné na špecifikácie, určite neprehliadnite Dots. Jedná sa o hru, v ktorej musíte pospájať krúžky rovnakej farby. To je všetko, čo k tomu potrebujete vedieť. UPOZORNENIE: Je to návykové.

[/column]
 
 
 
[column size=one_third position=first ]hexagon

Super Hexagon

Myslíte si, že máte dobré reflexy? Super Hexagon Vás presvedčí o pravom opaku.

[/column][column size=one_third position=middle ]angry

Angry Birds

Pokiaľ ste dostali svoj úplne nový Android smartfón, bol by hriech prehliadnuť sériu hier Angry Birds. Od úplne prvých až po tie najnovšie časti, nasrané vtáky a zelené prasiatka budú stále v móde.

[/column][column size=one_third position=last ]kingdom

Kingdom Rush Frontiers

Nenechajte sa pomýliť krásnou kreslenou grafikou. Za milými postavičkami a prostredím sa skrýva hra, do ktorej budete musieť zapojiť stratégiu a využiť tak všetku zručnosť, ktorou Vás vybavila matka príroda. Hra Kingdom Rush Frontiers by nemala chýbať v žiadnom telefóne či tablete.

[/column]
 
 
 
[column size=one_third position=first ]vector

Vector

Vector je výborná a jednoduchá behačka, ktorá Vám v základnej verzii ponúkne 20 levelov. V platenej sa môžete tešiť na ďalších 20, pričom behanie po strechách alá le Parkour musíte mať v obľube.

[/column][column size=one_third position=middle ]minecraft

Minecraft: Pocket Edition

Každý hráč Minecraftu, ktorý vlastní smartfón by si mal zaobstarať aj tzv. „Pocket edition,“ teda vreckovú edíciu. Jedná sa o výborne optimalizovanú hru, ktorá Vám ponúka podobne veľa funkcií, ako jej plná verzia určená pre počítače.

[/column][column size=one_third position=last ]rr3

Real Racing 3

Pokiaľ obľubujete vysokú rýchlosť a pohľad na pekné autá, Real Racing 3 je hra ako stvorená pre Vás. Jedná sa o jeden z najlepších simulátorov, ak nie ten najlepší, aký sa momentálne nachádza na Google Play.

[/column]
 
 
 
[column size=one_third position=first ]asphalt8

Asphalt 8: Airborne

Keď už spomíname ten Real Racing 3, bola by škoda nespomenúť aj Asphalt 8, ktorý sa namiesto simulácie zameral na arkádové prepracovanie. Ak teda presnosť a neustále pokusy o vylepšenie času nie sú Vašou parketou, vyskúšajte Asphalt 8: Airborne.

[/column][column size=one_third position=middle ]gta

GTA: San Andreas

K tejto hre by sa dali napísať stovky slov, no práve tým by som jej uškodil. Úplne stačí napísať, že pokiaľ ste San Andreas hrávali na počítači, na mobile nesmie chýbať.

[/column][column size=one_third position=last ]plague

Plague Inc.

Jedna z prvých hier, ktorá ma ako milovníka stratégií na Androide uchvátila, bol práve Plague Inc. V tejto hre sa totiž premeníte v genetického inžiniera, ktorý pomocou svojho vírusu, alebo baktérie nakazí celý svet. Dávajte si však pozor, pokiaľ spravíte zlé rozhodnutia, ľudstvo vynájde liek a Vaša snaha výjde na zmar.

[/column]
 
 
 
[column size=one_third position=first ]eufloria

Eufloria HD

Len veľmi ťažko sa mi popisuje aká výborná hra Eufloria HD v skutočnosti je. Jedná sa opäť o strategickú hru, v ktorej sa budete snažiť zdolať „svety“ rastliniek okolo Vás. K tomu si však pripíšte úžasnú hudbu a o zážitok máte postarané.

[/column][column size=one_third position=middle ]badland

Badland

Ach áno, BADLAND. Obrovský hit z platformy iOS, ktorý po dlhých mesiacoch dorazil konečne aj na Android. V tejto hre sa premeníte na malý organizmus, ktorý to v živote vôbec nemá ľahké. Počas cesty na koniec levela Vás čakajú prekážky najrôznejších druhov a proporcií. Kandidát na najlepšiu hru roku 2013.

[/column][column size=one_third position=last ]rymdkapsel

rymdkapsel

Rymdkapsel je výborná strategická hra, ktorá sa odohráva vo vesmíre, pričom ladená je do pixelových tvarov. Vašou úlohou je ovládanie niekoľkých bielych obdĺžnikov, ktoré zbierajú zásoby, stavajú ďalšie objekty a veľa ďalšieho. Pozor však, nezabudnite sa brániť proti votrelcom.

[/column]
 
 
 
[column size=one_third position=first ]theroom

The Room

Vždy som obľuboval flashové hry, v ktorých bolo Vašou úlohou dostať sa von z miestnosti za pomoci rôznych objektov, ktoré ste však najskôr museli nájsť. Ak ste na tom podobne ako ja, The Room je priamo pre Vás.

[/column][column size=one_third position=middle ]ridiculousfishing

Ridiculous Fishing

Nenechajte sa odradiť grafikou tejto hry. Ak nič iné, tak minimálne toto by malo byť obrovské lákadlo. Ridiculous Fishing je ďalšia z najpopulárnejších hier z platformy iOS, ktoré sa v posledných mesiacoch prebojovali na Android. Vašou úlohou bude nachytanie čo najväčšieho počtu rýb, no nemyslite si, že je to jednoduché.

[/column][column size=one_third position=last ]worldofgoo

World of Goo

Klasika, ktorá neomrzí. World of Goo viac popisu nepotrebuje. Ak ste World of Goo ešte nehrali, vyskúšajte to na Androide, určite sa Vám bude páčiť.

[/column]
 
 
 
[column size=one_third position=first ]ingress

Ingress

Rozšírená realita nebola ešte nikdy zábavnejšia. V Ingress bude Vašou úlohou bojovať za jednu z frakcií v reálnom živote. Pomocou svojho telefónu môžete stavať portály, ničiť tie, ktoré sú postavené a oveľa, oveľa viac. Dávajte si však pozor na batériu, Ingress ju vôbec nebude šetriť. A ešte jedna vec, v Ingress sa bude musieť fyzicky poprechádzať po meste!

[/column][column size=one_third position=middle ]dumbwaystodie

Dumb Ways to Die

Ako už názov hry napovedá, jedná sa o hru, v ktorej budú postavičky umierať skutočne zaujímavými spôsobmi. Pri Dumb Ways to Die som strávil viac času, než by bolo ideálne.

[/column][column size=one_third position=last ]clashofclans

Clash of Clans

Pokiaľ Vás bavia hry, kde si musíte postaviť svoju dedinku a neskôr bojovať s nepriateľmi, Clash of Clans je práve pre Vás. Okrem toho je táto hra zadarmo, no nachádzajú sa v nej predmety, ktoré si môžete kúpiť za skutočné peniaze.

[/column]
 

Samozrejme, že hier je v Google Play skutočne neúrekom a preto si len stačí vybrať. Pred inštaláciou si ale nezabudnite prečítať komentáre od ľudí, ktorí dané hry hrali. Vyhnete sa tak zbytočnému sklamaniu z nefungujúcej verzie pre váš smartfón, alebo tablet.

Veríme, že naše tipy na Android hry Vám spríjemnili a zjednodušili prvé dni s novým telefónom, poprípade tabletom. Neprehliadnite náš výber najlepších Android aplikácií, ktoré by nemali chýbať žiadnemu Androiďákovi.