Úvod Aplikácie Upozornenie: Veľa Emoji smajlíkov môže zaseknúť Vaše Hangouts

Upozornenie: Veľa Emoji smajlíkov môže zaseknúť Vaše Hangouts

3

Po nedávnych aktualizáciach Android aplikácie Hangouts ktoré ju pripravili na príchod systému Android 4.4 KitKat sme sa mohli tešiť z novej funkcie – podpory SMS správ. Spolu s ňou ale ako tieň prišla aj funkcia, ktorá nikomu nechýbala.

Nič nemôže byť hneď perfektné, a tak sa čas od času objaví v aplikácii chybka, zatúlaný chrobák, ktorému sa už pár desiatok rokov hovorí bug. Niekedy je nepodstatný, inokedy závažný a tento závažný celkom je, pretože dokáže minimálne dočasne vyradiť Vaše Hangouts z prevádzky.

Užívateľ reddit.com Recon0212 a jeho kolegovia narazili na bug pri odoslaní veľkého množstva smajlíkov v hromadnom Hangoute. Jeho kolega totiž do chatu s dvanástimi ľuďmi poslal údajne viac ako 10 strán smajlíkov, čo spôsobilo spadnutie aplikácie u všetkých zúčastnených. Čo bolo horšie, že aplikácia sa nedala opätovne spustiť ani nijakým spôsobom reštartovať.

Recon0212 však prišiel aj na riešenie. Bolo nutné, aby spustil webové rozhranie Hangouts a tam opustil hromadný chat, ktorý pád aplikácie spôsobil. Potom bol schopný aplikáciu reštartovať normálnym spôsobom.

Na prvý pohľad to nevyzerá ako vážna chyba, lebo.. „veď kto posiela 10 strán smajlíkov?“ No ako všade, aj túto chybu môže použiť nejaký zlomyseľník na cieľené vyradenie aplikácie z prevádzky, a o to horší dopad to môže mať, keďže v novom Androide je Hangouts primárna aplikácia na odosielanie a prijímanie SMS správ.

Oprava od Google určite príde čo nevidieť, no určite bude lepšie, keď budete vedieť ako situáciu vyriešiť v prípade, že sa Vám stane niečo podobné, či už náhodou alebo zásluhou nejakého „vtipálka“.

Zdroj: reddit via AndroidAuthority