Úvod Novinky Telefóny v lietadlách: Zákaz už možno čoskoro minulosťou

Telefóny v lietadlách: Zákaz už možno čoskoro minulosťou

6

Takmer všetci to poznáme. Sadnete si do lietadla a pred odletom, ako aj pristátím Vás kapitán upozorní, aby ste si vypli všetky elektronické zariadenia. Podobnú kontrolu spravia aj letušky a stewardi, len aby si boli istí, že žiaden z telefónov alebo tabletov nespôsobí prípadnú poruchu v systémoch lietadla. Presne takýto postoj momentálne prevláda v takmer všetkých aerolíniách na svete. Je to však nutné? Sú telefóny skutočnou hrozbou? Nestačí si len zapnúť režim v lietadle?

Podľa servera The Verge sa vo Federal Aviation Adiministration – FAA (Federálne letecké velenie) už čoskoro udejú veľké zmeny. Našich elektronických miláčikov by sme po novom mali vedieť používať bez akéhokoľvek prerušenia, počas celého letu, vrátane odletu a pristávania. To by platilo aj pre telefóny, ktoré by však museli mať zapnutý režim v lietadle a vypnuté Wi-Fi pripojenie.

Špeciálne vytvorená, 28 členná komisia, ktorá stojí za návrhom zrušenia zákazu používania elektronických zariadení súhlasila s doručením ich poznatkov priamo do FAA tak rýchlo, ako sa to reálne bude dať. Zdroje tvrdia, že ak FAA pracuje rýchlo a efektívne, zmeny by sa mohli prejaviť už budúci rok. Ak to tak nie je, trvať by im to mohlo aj viac než jeden rok.

Zdroj: AP via TheVerge