Úvod Neprehliadnite vlavo Šéf Samsung-u: Naše ďalšie smartfóny dostanú 64-bitový procesor

Šéf Samsung-u: Naše ďalšie smartfóny dostanú 64-bitový procesor

22

CEO spoločnosti Samsung, JK Shin, oficiálne potvrdil, že nadchádzajúce smartfóny kórejského giganta budú ešte výkonnejšie vďaka použitiu 64-bitových procesorov. O vyhlásení informoval spravodajský web koreatimes.co.kr.

368f83c6-31b5-4a36-b38f-454cc115e6fd_400Nie v krátkom čase. Ale áno, naše ďalšie smartfóny budú disponovať 64-bitovou funkcionalitou na spracovanie dát.“ uviedol Shin.

Reagoval tak na nedávnu tlačovú konferenciu kalifornského Apple, kde americký výrobca ukázal svetu tzv. „prvý 64-bitový procesor“ (A7) pre inteligentné mobilné telefóny, ktorý zároveň integroval aj do svojho nového iPhone 5S, čo mu môže zabezpečiť až niekoľkonásobné zvýšenie výkonu.

Samsung by podľa technologického webu engadget.com mohol použiť práve ARMv8 64-bitovú architektúru.

Kórejsky gigant zároveň vidí snahu Apple v posilňovaní svojho biznisu na čínskom trhu s mobilnými zariadeniami. Aby tak neprišiel o zákazníkov na pomerne lukratívnom mieste, údajne plánuje vlastné podujatie v Číne. Právu tu osobitne predstaví miestnym spotrebiteľom aktualizovaný phablet – Galaxy Note 3.

Samsung si uvedomuje, že Apple má v úmysle posilniť svoje podnikanie so smartfónmi ako v Číne, tak aj v Japonsku. Čo znamená, že by sme sa mali tiež viac začať snažiť v týchto krajinách.“ šéf mobilného biznisu Samsung, Shin Jong-kyun.

Tieto dve nadnárodné korporácie spájala v poslednom čase predovšetkým hŕba patentových sporov a súdnych pojednávaní. Samsung chce hrať so svojimi produktami v hlavnej role rovnocenného súpera zariadeniam s logom nahryznutého jabĺčka.

S veľkou pravdepodobnosťou sa teda dá očakávať príchod novej vlajkovej lode (Galaxy S5?) s dôležitou hardvérovou zmenou, ktorá sa nepochybne stane ďalším dôvodom rýpania fanúšikov „Apple-klubu“ do fanúšikov „Samsung-klubu„.

V posledných dňoch sa dokonca začalo hovoriť i o malej inšpirácii dizajnérov spoločnosti Apple v súvislosti s novým iPhone 5C a jeho farebných kombináciach. Viac už povie nedávny tweet (nižšie v článku) od slovenského profilu Nokia zo sociálnej siete Twitter.

 

Zdroj: koreatimes.co.kr via engadget.com

Foto: devicenews.org, theverge.com