Úvod Konkurencia Apple Majitelia iPhonov a iPadov sa sťažujú na obrovské závrate a nevoľnosť pri...

Majitelia iPhonov a iPadov sa sťažujú na obrovské závrate a nevoľnosť pri používaní iOS 7

75

Nový dizajn operačného systému Apple, iOS 7 dostal od nespokojných zákazníkov niekoľko zlých hodnotení, no niektoré z nich sú vážnejšie, než ostatné. Animácia približovania a paralaxa, ktorú nový iOS 7 používa pre pozadie, niektorým používateľom spôsobujú vážnu kinetózu (nevoľnosť, napríklad pri jazde autom).

„Z animácie približovania je mi doslova nevoľno a rozbolí ma z nej hlava,“ tvrdí majiteľ iPhonu Ensorceled na Apple fóre. „Je to presne to isté, ako keď mi bývalo zle počas jazdy autom, keď som si v ňom snažil niečo prečítať.“ Ďalší používatelia sa sťažujú na nevoľnosť, bolesť očí a závrate.

 

Mal som vážny závrat.

iOS 7 ponúka možnosť vypnutia zaujímavého efektu pri pozadí na domovskej obrazovke, no vyzerá to tak, že problém nie je len v ňom. Väčšina ľudí sa totiž sťažuje na efekt približovania, ktorý sa prehrá pri otváraní/zatváraní aplikácií, ako aj pri otvorení menu multitaskingu. „Mal som vážny závrat hneď po tom, ako som začal používať môj iPad s iOS 7,“ píše používateľ Apple fóra glassrabit. „Kým som sa z toho dostal, prešiel celý deň.“ Ďalší používateľ pod prezývkou nybe, píše, „Musel som odísť domov z práce, pretože som mal intenzívnu nevoľnosť, kvôli novému iOS 7 na iPhone.“

 

Vypnúť sa nedajú

Väčšina z používateľov, ktorí komentovali na fóre Apple zavolala na podporu výrobcu, no ten im povedal, že tieto efekty sa vypnúť nedajú. Majitelia Apple produktov pritom pri iOS 6 nemali žiadne problémy. „S predchádzajúcimi verziami iOS som nemal žiadne problémy,“ píše používateľ Apple fóra pod prezývkou BurgerKing. Redaktori technologického servera TheVerge už kontaktovali Apple, ktorý sa má k celej záležitosti vyjadriť.

Zdroj: Apple via TheVerge