Úvod Dohady Nexus 5 údajne predsa len vyrobí LG, ponúkne sklo a Snapdragon 800

Nexus 5 údajne predsa len vyrobí LG, ponúkne sklo a Snapdragon 800

0

Google približne pred deviatimi mesiacmi predstavil Nexus 4, svoju novú vlajkovú loď, ktorá ponúkala úžasný výkon za úžasnú cenu. Ako sa blížime k prvému výročiu predstavenia Nexus 4, na internete sa začínajú objavovať špekulácie o tom, kto vyrobí jeho pokračovanie, z čoho bude, aké špecifikácie ponúkne a pod. Podľa vietnamského servera Tinhte.vn bude pokračovanie Nexus 4 (pravdepodobne Nexus 5) založené na vlajkovej lodi LG G2, disponovať dokonca možno bude čipom Snapdragon 800.

Tento vietnamský server pritom s overenými informáciami disponuje vždy vopred, čoho príkladom boli aj fotografie Galaxy S4 ešte pred jeho predstavením. Informácie tvrdia, že novinka bude disponovať 5 palcovým Full HD displejom, procesorom Snapdragon 800, a podobne ako LG G2 ponúkne ultra-tenký rámik. Bohužiaľ alebo radšej našťastie (čokoľvek preferujete) Nexus 5 nebude disponovať nezvyčajným umiestnením tlačidiel pre vypnutie/zapnutie zariadenia a menenie hlasitosti, ako tomu je pri LG G2.

Nexus 5 pritom podobne ako Nexus 4 ponúkne „prémiový“ sklenený zadný kryt. Kvalita prevedenia Nexus 4 bola najčastejšie terčom sťažností, keďže veľa ľudom sklo skôr či neskôr prasklo. Osobne som s tým problém doteraz nemal, no pre istotu trikrát zaklopem po dreve.

Vyzerá to však tak, že nový Nexus bude výborným nástupcom už tak vydarenej rady Nexus smartfónov. Na celej situácii nám však nehrá jediná vec, a to taká, že niektoré zdroje tvrdia, že nový Nexus vyrobí Motorola. Redaktori servera Phandroid sa domnievajú, že Motorola by mohla vyrobiť vylepšenú verziu Nexus 4, zatiaľ čo LG vyrobí Nexus 5.

Cenový prehľad Nexus 4

Graf ceny produktu LG E960 Nexus 4 16GB poskytuje server Heureka.sk

Zdroj: Phandroid via TechnoBuffalo