Úvod Novinky HTC One vs Sony Xperia Z Ultra: Porovnanie displejov

HTC One vs Sony Xperia Z Ultra: Porovnanie displejov

5

Sony Xperia Z Ultra je úplne prvý phablet od japonského výrobcu, ktorý svoj debut čaká už v septembri. Nie je záhadou, že tým, ako vyzerá očaril nejedného potenciálneho kupca. Jeden z dôvodov prečo si ho ľudia plánujú kúpiť je 6.4 palcový Triluminos displej s Full HD rozlíšením.

Jeho nie len že disponuje veľmi slušným 344ppi, no dokonca aj technológiami OptiContrast a X-Reality, čo je nástupca Mobile BRAVIA. Aký dobrý však takýto displej vôbec je? Vietnamský web Secafe sa to pokúsil zistiť a tak ho porovnal s ďalším z veľkých hráčov. Porovnali ho s HTC One, ktorý sa pýši 4.7 palcovým Full HD Super LCD 3 displejom.

Kým telefóny vedľa seba neuvidíme naživo, nedajú sa z fotografií vyčítať detaily, no vyzerá to tak, že Xperia Z Ultra ponúka o niečo sýtejšie a živšeie farby, než Super LCD 3 na HTC One. Vyhráva aj kontrast a to vďaka spomínaním OptiContrast a X-Reality technológiám.

Aj napriek tomu, že Xperia Z Ultra pri 344ppi neponúka displej tak nabitý pixelmi ako HTC One (469ppi), ostrosť mu nechýba. Konečný verdikt si musíme schovať až na moment, keď novinka od Sony zavíta aj k nám do redakcie. Z fotografií to však vyzerá tak, že nad LCD 3 zvíťazil.

Nižšie nájdete zvyšok fotografií. Spravte si vlastný názor a dajte nám vedieť, ktorý displej sa Vám páči viac.

2 3 4 5

Sony Xperia Z Ultra beží vďaka najnovšiemu čipu od Qualcommu, Snapdragon 800, ktorý ponúka štyri Krait 400 jadrá tikajúce na 2.2GHz, grafický čip Adreno 330 a 2GB RAM.

Čo na to hovoríte? Láka Vás Xperia Z Ultra alebo je to pre Vás nezmyselný produkt?

Zdroj: Secafe via GSMArena